Dos homes es donen la mà. (Foto:Wirawat Lian-udom)
L'"Anuari Mèdia.cat" mira de posar fi als silencis mediàtics. (Foto:Wirawat Lian-udom)
Barcelona

L'"Anuari Mèdia.cat" mira de posar fi als silencis mediàtics fent un periodisme reposat

Dijous es va presentar l'"Anuari Mèdia.cat, els silencis mediàtics" amb 15 reportatges en profunditat sobre 15 temàtiques que durant l'any 2012 van ser silenciades pels mitjans de comunicació. Es tracta d'una aposta del Grup de Periodistes Ramon Barnils per l'"slow journalism" o periodisme reposat, que passa per presentar continguts treballats, elaborats amb temps, amb dades sistematitzades i fonts plurals.

RedaccióActualitzat
Dijous es va presentar l' "Anuari Mèdia.cat, els silencis mediàtics" amb 15 reportatges en profunditat sobre 15 temàtiques que durant l'any 2012 van ser silenciades pels mitjans de comunicació. En temps d'abundància informativa i ritme trepidant, l'"Anuari Mèdia.cat" aposta, per tercer any consecutiu, per tornar als orígens del periodisme clàssic: l'"slow journalism" o periodisme reposat, que passa per presentar continguts treballats, elaborats amb temps, amb dades sistematitzades i fonts plurals.

El Grup de Periodistes Ramon Barnils i l'observatori crític dels mitjans Mèdia.cat impulsen els reportatges que volen posar fi al silenci mediàtic de diferents temàtiques que, durant l'any 2012, no van tenir un espai significatiu en els mitjans. Aquest any, entre els temes escollits destaquen un informe de Bertran Cazorla, "Onze morts en detencions i comissaries", que apunta al 2012 com el pitjor any en una dècada pel que fa a morts sota custòdia o en el marc d'intervencions policials. A Catalunya hi ha tres policies imputats per casos a Olot i Girona.

Joäo  França explica que Foment, Pimec i la resta d'organitzacions empresarials reben ajudes públiques de la Generalitat similars a les que reben els sindicats i demostra que s'han donat 32 milions d'euros en subvencions a la patronal.

Enric Borràs Abello posa de manifest que la desapareguda Ràdio i Televisió de Mallorca ha estat condemnada a pagar per una finca que no ha fet servir mai, i que el 2006 va costar dos milions i mig d'euros. I estima que s'han gastat 12 milions per a la seu fantasma de Televisió de Mallorca..

Mauro Blanquer denuncia que l'Índex DEC, elaborat per l'Associació Estatal de Directors i Gerents de Serveis Socials, situa "el País Valencià a la cua dels serveis socials"

En el seu reportatge "Ciutat Meridiana, Ciutat Solidària", Aitor Álvarez, posa l'accent en les xarxes d'ajuda mútua entre els veïns que frenen els cops més durs de la crisi. Tot i ser el barri amb més desnonaments de Barcelona, durant el 2012 se n'hi van aturar una quarantena

El pilar econòmic d'aquest projecte han estat els 434 micromecenes que, a través de la plataforma Verkami, han apostat per l'"Anuari Mèdia.cat" com una eina útil per portar una mica de llum als silencis mediàtics.
Anar al contingut