Barcelona

L'"Artic Sunrise" de Greenpeace atraca a Barcelona en busca de suports per a la pesca sostenible

El vaixell "Artic Sunrise" va sortir del mar Negre fa més d'un mes i està fent ruta pel Mediterrani -ha passat per Grècia i Itàlia, per exemple- amb la intenció de fer sentir el crit d'alerta dels pescadors artesanals europeus.

RedaccióActualitzat
El vaixell de Greenpeace "Artic Sunrise" és aquest dissabte a Barcelona per fer campanya per la pesca sostenible. A més de fer una jornada de portes obertes, el vaixell ecologista acull també debats amb pescadors i biòlegs que aborden l'amenaça de la sobreexplotació dels recursos del mar.

El vaixell va sortir del mar Negre fa més d'un mes i està fent ruta pel Mediterrani -ha passat per Grècia i Itàlia, per exemple- amb la intenció de fer sentir el crit d'alerta dels pescadors artesanals europeus. La responsable d'oceans de Greenpeace Espanya, Celia Ojeda, alerta que "els últims anys de la Política Pesquera Comuna han fet que el 47% dels estocs estudiats de l'Atlàntic i el 80% dels estocs del Mediterrani estiguin sobreexplotats" i insta a un canvi.

En aquest sentit, els armadors artesanals proposen afavorir la pesca autènticament artesanal, i que la gestió dels estocs es faci amb la seva participació. Asseguren que és l'única manera de no esgotar el mar.

El vaixell de Greenpeace es dirigeix ara a l'Atlàntic i acabarà el viatge a Bèlgica, on volen portar les propostes a la Unió Europea, que ara està definint la política pesquera del futur.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut