Imatge d'una de les explosions.
Aquest és el segon atac d'Israel sobre Síria en poques hores.
Damasc

Israel bombardeja un centre d'investigació militar als afores de Damasc

El segon atac d'Israel sobre Síria en poques hores arriba després que l'oposició siriana hagi denunciat que el règim de Baixar al-Assad ha engegat una operació de neteja ètnica contra la població sunnita de Bànias, a la costa nord de Síria.

RedaccióActualitzat
Israel ha bombardejat un centre d'investigació militar als afores de Damasc, segons ha confirmat un alt funcionari del govern dels Estats Units a la cadena de televisió NBC. La mateixa font ha afirmat que els atacs aeris podrien tenir com a objectiu el sistema de subministrament d'armes químiques sirià. El govern israelià, però, s'ha limitat a dir que no responen a aquest tipus d'informacions.

De moment no se sap si hi ha hagut morts o ferits. Tot plegat després que aquest dissabte l'oposició siriana denunciés que el règim de Baixar al-Assad ha engegat una operació de neteja ètnica contra la població sunnita de Bànias, a la costa nord de Síria. L'assassinat de més de seixanta civils a mans de les milícies del règim ha forçat centenars de persones a fugir de casa seva per por de més represàlies.

Bànias és un enclavament alauita, la secta a la qual pertany el president Al-Assad. Precisament per això, els activistes pro drets humans creuen que el règim ha iniciat una operació a gran escala per forçar la minoria sunnita a abandonar la regió, prenent com a exemple les matances sèrbies i croates durant la guerra dels Balcans.
Anar al contingut