L'extresorer del Partit Popular Luis Bárcenas arribant als jutjats de Madrid en una imatge d'arxiu.
L'extresorer del Partit Popular Luis Bárcenas arribant als jutjats de Madrid en una imatge d'arxiu. (Foto: EFE)
Madrid

Les constructores donants dels "papers de Bárcenas" haurien obtingut 12.000 milions en contractes públics en dos anys

Les constructores donants que apareixen en la suposada comptabilitat B del PP, atribuïda a l'extresorer del partit Luis Bárcenas, haurien aconseguit contractes d'administracions públiques governades pels populars valorats en més de 12.000 milions d'euros. Això hauria passat en només dos anys, el 2011 i el 2012. Així consta a l'informe policial remès al jutge de l'Audiència Nacional Pablo Ruz.

RedaccióActualitzat
Les constructores donants que apareixen en la suposada comptabilitat B del PP, atribuïda a l'extresorer del partit Luis Bárcenas, haurien aconseguit contractes d'administracions públiques governades pels populars valorats en més de 12.000 milions d'euros. Això hauria passat en només dos anys, el 2011 i el 2012.

Així consta a l'informe policial remès al jutge de l'Audiència Nacional Pablo Ruz, elaborat per la Unitat de Delictes Econòmics i Fiscals. En el document es detallen 19 donants identificats, entre els quals hi ha els 9 imputats pel magistrat.

D'entre tots els donants, a més, 16 haurien fet aportacions superiors al límit de 60.000 euros previst per la llei electoral. I, en sis casos, la policia considera que hi ha "una continuïtat en les aportacions", mentre que en la resta hi veu "una concentració en un moment determinat", que coincideix "amb un volum més gran de contractació".

Les empreses que apareixen a l'informe de la UDEF són: Constructora Hispánica, OHL, Sando, Sacyr Vallehermoso, Azvi, Sedesa, Copasa, Copisa, Aldesa, FCC, Urazca i Rubau. La que va rebre més contractes públics és el grup OHL, presidit per Juan Miguel Villar, amb 619 obres per valor de més de 7.700 milions, dels quals més de 4.600 corresponen a obres d'administracions governades pel PP. En dos anys hauria donat al PP 530.000 euros.

També apareix en una posició destacada FCC, presidida pel germà de l'exministre popular Jaime Mayor Oreja, que hauria donat al PP més de 165.000 euros i hauria obtingut contractes per valor de més 4.000 milions, així com Sacyr Vallehermoso, amb contractes d'administracions populars per més de 1.000 milions i aportacions de 480.00 milions.
Anar al contingut