Barcelona

La comissió d'experts designada per la Generalitat proposa convertir la majoria de funcionaris en treballadors indefinits

L'informe recomana que només es mantinguin els funcionaris que han d'exercir alguna mena d'autoritat, com ara els policies. La resta passarien a ser treballadors indefinits.

RedaccióActualitzat
La comissió d'experts designada pel govern per elaborar un informe sobre la reforma de l'administració pública recomana a la Generalitat en el seu informe final reduir el nombre de funcionaris i cobrir els seus llocs amb treballadors indefinits, que no tenen la feina assegurada per tota la vida, segons publica "El País".

El conseller del Banc d'Espanya Guillem López Casasnovas, que encapçala aquest grup d'experts, assegura que no es tracta d'acomiadar els funcionaris, sinó de fer-los una nova contractació. Segons ha explicat a "El matí de Catalunya Ràdio", només els qui detenen autoritat haurien de mantenir l'estatus de funcionaris. Seria, per exemple, el cas dels policies, o dels inspectors dels diversos rams o els que atorguen llicències.

"La funció pública s'ha de reservar per a aquelles funcions que porten potestat, que porten "autoritas" i, per tant, necessiten aquesta protecció, tant per part de la interferència política com per part de la ciutadana. La resta? No hi ha res que justifiqui que hagin de ser funció pública, i si algú creu que ho justifica ho ha d'explicar", ha dit Casasnovas en declaracions a l'emissora.

Els criteris de selecció de personal podrien donar prioritat als mèrits i aparcar criteris com l'antiguitat per ascendir, així com agilitzar la mobilitat geogràfica i funcional.

En aquest sentit, Casasnovas defensa que els funcionaris amb responsabilitat siguin avaluats i que les feines no siguin perennes.
Per ell, s'ha d'aprofitar la potencialitat de la concertació pública-privada. "Nosaltres el que volem aprofitar és que tenim una societat civil activa, vigorosa i que les polítiques de concertació i de col·laboració públic-privat ben endreçades són una potencialitat que hem d'aprofitar", ha considerat.

Amb aquest canvi de funcionaris a treballadors indefinits, el grup d'experts entén que es guanyaria en eficiència i transparència i es podrien passar comptes i avaluar la feina feta.

L'informe és sobre la taula de la vicepresidenta del govern, Joana Ortega.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut