Parlament de Catalunya

El Parlament aprova la creació de la comissió pel dret a decidir amb el suport de tots els grups excepte PP i Ciutadans

Els grups parlamentaris de CiU, Esquerra, PSC, Iniciativa i la CUP han votat a favor de crear la comissió, mentre que Ciutadans hi ha votat en contra. Els diputats del Partit Popular han abandonat l'hemicicle moments abans de la votació, en senyal de protesta, i no han votat.

RedaccióActualitzat
El Parlament de Catalunya ha aprovat aquest dimecres a la tarda la creació de la comissió pel dret a decidir amb 106 vots a favor i nou en contra. Els grups parlamentaris de CiU, Esquerra, PSC, Iniciativa i la CUP han votat a favor de crear la comissió, mentre que Ciutadans hi ha votat en contra. Els diputats del Partit Popular han abandonat l'hemicicle moments abans de la votació, en senyal de protesta, i no han votat.

Aquesta votació ha estat precedida per un intens debat, poques hores després que el Tribunal Constitucional hagi suspès temporalment la Declaració de Sobirania aprovada per la cambra el 23 de gener. La presidenta dels populars catalans, Alicia Sánchez-Camacho, ha exigit que aquest punt es retirés de l'ordre del dia i, tant els populars com Ciutadans han intentat anul·lar-lo, però s'han quedat sols en aquesta petició.

El portaveu dels populars al Parlament, Enric Millo, ha anunciat des de l'hemicicle aquesta decisió perquè consideren "desacatament" i "insubmissió" a la Constitució la creació de la comissió, que ha qualificat d'"actuació clarament il·legal". Posteriorment, Alicia Sánchez-Camacho ha anunciat que el partit està estudiant amb els seus serveis jurídics possibles accions per "impugnar" la creació de la comissió per "inconstitucional i il·legal".

Tot i votar a favor de la creació de la comissió, el PSC ha demanat, sense èxit, dues vegades que per "evitar ombres" es modifiqués l'objecte en el qual se sustenta la iniciativa i, en comptes de basar-se en la Declaració de Sobirania del mes de gener, ho fes en la declaració que va impulsar el PSC, aprovada el mes de març i menys ambiciosa.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut