L'actor Pere Arquillué a "Primer amor".
L'actor Pere Arquillué a "Primer amor".
Barcelona

Pere Arquillué reestrena "Primer amor" a la Villarroel

L'actor reestrena el monòleg tragicòmic i antiromàntic de Samuel Beckett a la Sala Villarroel de Barcelona 3 anys després del seu èxit al festival Grec.

RedaccióActualitzat
L'actor Pere Arquillué protagonitza "Primer amor", un monòleg a mig camí entre l'humor i la tragèdia que va escriure Samuel Beckett el 1946. L'espectacle, creat per Miquel Górriz i Àlex Ollé, es reestrena a la Sala Villarroel de Barcelona després de triomfar al festival Grec fa 3 anys.

Arquillué ha passat del Cyrano de Bergerac, un dels personatges més romàntics del teatre, que fins fa poc interpretava a la Biblioteca de Catalunya, a un dels personatges més antiromàntics de la història de la dramatúrgia: el protagonista d'aquest "Primer amor".

L'actor ha qualificat aquest contrast com un exercici actoral fascinant. "Poder contrastar en tan pocs dies de diferència les dues cares d'una mateixa moneda per a mi és un exercici fascinant, perquè en el fons no parlen de coses tan llunyanes, estan parlant pràcticament del mateix, però des de punts de vista molt diferents."

El dramaturg Samuel Beckett col·loca l'espectador en aquest text davant d'una història d'amor tràgic sobre el primer i únic amor d'un home incapaç de relacionar-se.

Pels directors del muntatge, l'obra està a l'abast de tots els espectadors. Segons ha dit Miquel Górriz, l'obra ofereix "poder anar a veure un Beckett divertit i clar, i que els passin algunes possibles pors sobre si ho entendré o no ho entendre. És un espectacle en què la gent riu molt, d'una manera salvatge, diria, potser per nervis, i jo crec que això és un gran èxit del nostre treball."

Després del seu gran èxit al Grec del 2010, "Primer amor" arriba ara a la Sala Villarroel fins al 9 de juny.
Anar al contingut