Imatge d'arxiu de Michael Haneke. (Foto: Reuters)
Imatge d'arxiu de Michael Haneke. (Foto: Reuters)
Madrid

Michael Haneke guanya el Premi Príncep d'Astúries de les arts

El director de cinema i guionista austríac s'ha imposat en l'última ronda de votacions al coreògraf cubà Carlos Acosta. Haneke va començar la seva carrera com a realizador independent el 1970. Ha treballat per al cinema, el teatre i la televisió i ha guanyat diversos premis per les seves obres, d'estètica molt expressiva i provocadora que acostumen a generar polèmica.

RedaccióActualitzat
El director de cinema i guionista austríac Michael Haneke ha estat distingit a Oviedo amb el Premi Príncep d'Astúries de les arts 2013. Haneke és d'origen alemany. Va néixer a Munic el 1942 i va començar la seva carrera com a realitzador independent el 1970. Ha treballat per al cinema, el teatre i la televisió i ha guanyat diversos premis per les seves obres, d'estètica molt expressiva i provocadora, que acostumen a generar polèmica. La seva filmografia mostra la cara més angoixant, fosca i dura de la humanitat.

Entre els molts guardons que ha obtingut destaquen l'Oscar i el Globus d'Or en l'apartat de millor film de parla no anglesa i la Palma d'Or de Canes per "Amor", un relat sobre la vellesa. Haneke també és autor de films destacats com "La cinta blanca", "La pianista", "Caché" i "Funny Games".

Satisfet i "honrat" pel guardó

Després de saber que havia estat premiat, el director austríac ha dit que se sent "honrat" i satisfet per haver estat distingit amb aquest guardó "important" i pel "bon missatge" que envia al cinema en el seu conjunt.

Haneke s'ha imposat en l'última ronda de votacions per al guardó al coreògraf cubà Carlos Acosta, segons fonts de la Fundació Príncep d'Astúries. Fins a 33 candidatures optaven al premi, el primer que es fa públic dels vuit que concedeix cada any la fundació.

L'any passat va ser Rafael Moneo qui va rebre el Príncep d'Astúries, un premi, segons la fundació, destinat a aquelles persones amb una tasca "en el cinema, el teatre, la dansa, la música, la fotografia, la pintura, l'escultura, l'arquitectura i altres manifestacions que constitueix un patrimoni rellevant de la humanitat".
Anar al contingut