Lluís Suñé, davant dels jutjats del Vendrell, el passat 1 de març
El regidor de Torredembarra Lluís Suñé en una imatge d'arxiu (ACN)
El Vendrell

El regidor de Torredembarra Lluís Suñé renuncia al recurs i afronta el judici per ultratge al poble d'Extremadura

El regidor de Torredembarra imputat per ultratge al poble d'Extremadura s'enfrontarà a un judici, després de renunciar a presentar recurs. Lluís Suñé comença una campanya per defensar-se, diu, "d'un judici polític i repressiu". El jutjat del Vendrell ha acordat convocar la vista per un presumpte delicte d'ultratge a la nació en haver proposat al seu blog personal que s'apadrinessin nens extremenys, l'any 2008.

RedaccióActualitzat

Lluís Suñé, regidor de l'Ajuntament de Torredembarra, al Tarragonès, ha decidit afrontar el judici per unes acusacions d'ultratge al poble d'Extremadura. El regidor, que pertany al grup municipal Alternativa Baix Gaià, no presentarà recurs a la decisió del jutge que porta el cas, que ha decidit tirar endavant el procés.

Aquest suposat ultratge es va originar el 2008, arran d'un comentari al seu blog personal sobre les balances fiscals, la solidaritat catalana i les crítiques d'altres comunitats com ara l'extremenya. En el mateix blog hi va penjar un cartell, que ja existia a les xarxes, aconsellant apadrinar "nens d'Extremadura".

El govern extremeny va denunciar aquesta publicació per ultratge a la seva comunitat autònoma i fa dos mesos Suñé va declarar davant el titular del jutjat número 4 del Vendrell, al Baix Penedès, el fiscal de l'Estat i l'advocat de la Junta d'Extremadura, que es presenta com a acusació particular. Tant el fiscal com la junta demanen dos anys de presó i 145.000 euros d'indemnització en virtut de l'article 543 del Codi Penal, que castiga "qui ultratgi o ofengui Espanya o les comunitats autònomes".

El regidor imputat considera que tot plegat és injust i desproporcionat. Diu que es tracta d'una "persecució política de caire repressiu" i ha demanat el suport de la societat civil. Suñé ha explicat que la publicació que va incloure en el seu blog personal a internet el 2008 s'ha d'entendre en el context del debat sobre la "negativa contínua a publicar les balances fiscals". El regidor ha anunciat que afrontarà el judici "amb dignitat" i que l'aprofitarà per "denunciar l'ofec econòmic i social que pateix el poble català" i per reivindicar el dret a l'autodeterminació.

Anar al contingut