El president valencià, Alberto Fabra.
El president valencià, Alberto Fabra. (Foto: EFE)
València

Fabra diu que l'accident del metro està tancat judicialment i demana a l'oposició que no "continuï reobrint ferides"

El president valencià ha demanat a l'oposició que no "continuï reobrint ferides" sobre l'accident del metro en què van morir 43 persones el 2006. Fabra ho ha dit al Parlament, on PSPV-PSOE i Esquerra Unida l'han instat a reobrir la comissió d'investigació de l'accident en considerar que va ser una "conxorxa".

RedaccióActualitzat
El president valencià, Alberto Fabra, ha manifestat que l'accident del metro del 2006 en què van morir 43 persones està "tancat judicialment" i ha demanat a l'oposició que no "continuï reobrint ferides" en una qüestió que encara produeix dolor a les víctimes. Fabra s'ha pronunciat així durant la sessió de control al Parlament, on PSPV-PSOE i Esquerra Unida l'han instat a reobrir la comissió d'investigació en considerar que va ser una "conxorxa". També reclamen reobrir-la per depurar les responsabilitats polítiques sobre un sinistre que es va silenciar.

Fabra ha insistit que les responsabilitats són "les que dicta el jutjat", que fa cinc anys va declarar que l'única causa de l'accident va ser l'excés de velocitat en tres sentències judicials. A més, ha assegurat que "no hi va haver censura informativa" perquè Canal 9 va oferir 26 hores d'informació contínua els tres dies següents a l'accident.

"No intentin veure altres coses", ha dit el president valencià, que ha insistit que l'"única realitat" és que l'accident es deu a un excés de velocitat i voler veure una altra cosa és jugar amb els sentiments i "passar les línies vermelles de la moralitat".

El socialista, Antonio Torres, creu que "es deu" a les víctimes una nova comissió d'investigació, per "respecte i dignitat" i el portaveu d'Esquerra Unida, Marga Sanz, ha afirmat que la ferida no s'ha tancat i hi ha un "clam social" que exigeix "veritat, justícia i reparació" per a les víctimes.
Anar al contingut