Barcelona

Més de 20.000 persones clamen a favor de TV3 i Catalunya Ràdio al Moll de la Fusta

La festa reivindicativa organitzada pels treballadors de la televisió catalana a favor de TV3 i Catalunya Ràdio ha tancat amb èxit gairebé 10 hores d'actuacions, activitats i protestes. Una vintena de grups i músics hi han actuat desinteressadament. Actors i portaveus de diversos moviments en lluita també han pujat a l'escenari.

RedaccióActualitzat
"Tinc ganes de veure't". Amb aquest eslògan, els treballadors de TV3 han organitzat una festa reivindicativa per donar les gràcies a tot el públic que durant 30 anys li ha donat suport i per advertir del perill que suposen noves retallades per defensar el model de televisió i ràdio pública de Catalunya. Més de 20.000 persones han passat pel Moll de la Fusta al llarg de les 10 hores que ha durat l'acte.

Al matí s'han fet nombroses activitats destinades a un públic familiar, amb inflables i maquillatge de fantasia. També hi ha hagut les actuacions musicals de Macedònia, els Sirgadors i Always Drinking Marching Band. També han pujat a l'escenari Joel Joan, les Mamzelles i Dani Jiménez, que ha compartit els seus experiments amb el públic. Després de servir-se més de 500 racions de paella, ha començat l'altre plat fort del dia.

Joan Pera, que va inaugurar les emissions de TV3 fa 30 anys, ha donat el tret de sortida a les actuacions musicals de la tarda, amb la presència desinteressada d'Els Catarres, Quimi Portet, Txarango, Sanjosex i Mazoni, Andrea Motis & Joan Chamorro, Teràpia de Shock, Andreu Rifé, Mishima, Lax'n'Busto, Pastora i Gerard Quintana. L'acte ha acabat amb l'actuació conjunta de Gossos i Macaco.

Actors, presentadors i col·laboradors de TV3 i Catalunya Ràdio han estat els encarregats de donar pas als músics, així com a diferents vídeos que s'havien preparat expressament per a l'acte. També han estat presents a l'escenari portaveus de diversos moviments en defensa del sector públic: sanitat, educació i mitjans de comunicació en lluita; acompanyats de representants de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca, "iaioflautes" i la marea vermella en defensa de la cultura.


Aportacions dels treballadors i solidaritat dels artistes

Per fer aquesta festa s'ha comptat amb la solidaritat dels artistes, que hi han participat de manera desinteressada, i amb una col·lecta entre els treballadors de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals.

Més de 500 treballadors s'han ofert per treballar voluntàriament en diferents tasques de l'organització per fer possible una gran festa per agrair a la ciutadania que durant 30 anys hagi fet costat a TV3 i advertir del perill d'una nova retallada per al model de mitjans de comunicació públics en català, basat en el rigor, la pluralitat i la qualitat.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut