La marxa a Girona va omplir de gom a gom l'avinguda de Jaume I. (Foto: ACN)
La marxa a Girona va omplir de gom a gom l'avinguda de Jaume I. (Foto: ACN)
Madrid

El govern espanyol ajorna l'aprovació de la llei d'educació promoguda pel ministre Wert

El Consell de Ministres ajorna l'aprovació de la nova llei d'educació prevista per aquest divendres al·legant que queden serrells per tancar. Ahir, milers d'estudiants i professors van tornar a sortir al carrer per protestar contra la reforma i les retallades.

RedaccióActualitzat
El govern espanyol ha decidit ajornar "sine die" l'aprovació de la llei d'educació promoguda pel ministre José Ignacio Wert. La suspensió arriba després d'una jornada de vaga i manifestacions en què milers de persones -100.000 segons els organitzadors i 10.000 segons la policia- van protestar contra les retallades i contra la modificació legislativa. Ensenyament calcula que van fer vaga un 20% de professors dels centres públics i un 3% dels concertats.

Diferents versions

L'argument del govern espanyol per no aprovar aquesta llei al Consell de Ministres d'aquest divendres, com estava previst, és que falta enllestir alguns serrells de la memòria econòmica, però des de la Generalitat tenen una altra versió. En declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio", la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, ha atribuït l'ajornament al dur informe del Consell d'Estat sobre la llei d'educació.

Des d'"El Periódico", encara donen una altra versió. En la seva edició d'aquest divendres, el rotatiu publica que el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha demanat al ministre Wert que suavitzi la part de la normativa que parla del català.

Altres informacions apunten també que s'estaria mirant de canviar la part de la llei que obliga el govern de la Generalitat a pagar l'educació privada als alumnes que demanin el castellà com a llengua vehicular de l'ensenyament.

De moment, però, cap membre del Ministeri d'Educació ha obert negociacions amb la Generalitat per introduir canvis en la llei, segons ha assegurat Rigau.
Anar al contingut