La seu de Catalunya Banc. (Foto: ACN)
La seu de Catalunya Banc. (Foto: ACN)
Barcelona/Madrid

El FROB nomenarà l'expresident de Caja Sur Carlos Pla president de Catalunya Banc

El Fons de Reestructuració Ordenada Bancària nomenarà aquest mateix divendres l'expresident de Caja Sur president de l'entitat bancària, en substitució d'Adolf Todó.

RedaccióActualitzat
El Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB) nomenarà aquest divendres l'expresident de Caja Sur Carlos Pla president de Catalunya Banc, en substitució d'Adolf Todó. Pla, a qui el FROB descriu com un "professional d'acreditada experiència en el sector financer", agafarà les regnes de l'entitat nacionalitzada a partir de l'1 de juny.

El FROB també ha acordat el relleu del conseller delegat de Catalunya Banc, Jaume Masana, i el nomenament com a membres del consell d'administració de l'entitat de Juan María Hernández i Francisco Orenés. El relleu de Todó i Masana arriba després del fracàs de la segona subhasta de Catalunya Banc, per la qual es van interessar diverses entitats però amb cap oferta prou interessant.

A partir d'ara, el FROB estudiarà les alternatives que hi ha damunt la taula per a l'entitat, entre les quals figura la possibilitat de crear una espècie de "holding" que coordini els tres bancs que actualment estan en mans públiques: Bankia, NovaGalícia Banc i Catalunya Banc.

Todó va ser nomenat president de Catalunya Banc a l'octubre del 2011, amb l'aval del FROB, i ha centrat bona part dels seus esforços a sanejar i millorar el balanç de l'entitat. Tot i així, Catalunya Banc va tancar l'any 2012 amb unes pèrdues d'11.856 milions d'euros. Aquest dijous es van conèixer els plans del govern espanyol per rellevar les cúpules directives de Catalunya Banc i NovaGalícia Banc.
Anar al contingut