Ciutat de Guatemala

El dictador Efraín Ríos Montt, condemnat a 50 anys de presó per genocidi i 30 anys més per delictes contra la humanitat

Un tribunal penal ha condemnat el dictador Efraín Ríos Montt a 50 anys de presó per genocidi i 30 anys més per delictes contra la humanitat. Els crims es van comentre els anys 1982 i 1983. És la primera vegada a la història que un excap d'estat és declarat culpable de genocidi al seu propi país.

RedaccióActualitzat
Un tribunal penal ha condemnat el dictador Efraín Ríos Montt a 50 anys de presó per genocidi i 30 anys més per delictes contra la humanitat. El tribunal considera que Ríos Montt, que ara té 86 anys, va ser responsable de la mort de centenars d'indígenes ixil a mans de l'exèrcit entre el 1982 i el 1983, poc després d'ocupar el poder amb un cop d'estat.

Els tres jutges consideren provats els relats dels supervivents, que han explicat l'ús de la tortura i les violacions en la campanya del govern de Ríos Montt per acabar amb els moviments d'esquerres.

És la primera vegada en la història que un excap d'estat és declarat culpable de genocidi al seu propi país. Poc abans de ser traslladat a la presó, per ordre judicial, Ríos Montt, que ha mantingut durant tot el judici que era innocent, ha anunciat que apel·larà contra la sentència perquè diu que és il·legal.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut