Els treballadors del TNC han regalat 170 entrades per l'obra "Barcelona".
Els treballadors del TNC han regalat 170 entrades per l'obra "Barcelona". (Foto: ACN)
Barcelona

Els treballadors del TNC regalen 170 entrades per a l'obra "Barcelona" en protesta contra els acomiadaments

Han regalat 170 entrades per anar a veure l'obra "Barcelona", de Pere Riera, una mesura de protesta contra els acomiadaments i les retallades que estan patint els empleats des del 2010. Les entrades han estat pagades pels mateixos treballadors en un gest que també vol reivindicar uns preus "més accessibles per a tothom".

RedaccióActualitzat
En els últims temps, les retallades estan despertant l'enginy dels diferents col·lectius que lluiten per restablir o defensar els seus drets laborals. És el cas dels treballadors del Teatre Nacional de Catalunya (TNC), que han regalat 170 entrades per l'obra "Barcelona", de Pere Riera. Es tracta d'una acció que persegueix la reivindicació i la queixa contra els acomiadaments i les mesures d'austeritat que afecten directament els treballadors.

Així ho ha explicat el president del comitè d'empresa del TNC, Hèctor Sacasa. És una acció de protesta contra les retallades que els empleats pateixen "des del 2010", ha dit. En aquest sentit, ha indicat que en els últims tres anys, la plantilla ha passat de 155 a 117 treballadors. Per últim, ha afegit que les minves en el pressupost "comencen a fer inviable la institució".

L'acte s'emmarca en un seguit de mesures que tenen l'objectiu, segons el comitè, de denunciar "la disminució de recursos humans i econòmics al TNC sense planificació prèvia per part de la direcció, per l'elevat preu de les entrades i el maltractament que es dóna a la cultura". Aquesta és una de les primeres iniciatives que s'han portat a terme, però han assegurat que "n'hi haurà més".

Les entrades han estat pagades pels mateixos treballadors en un gest que també vol reivindicar uns preus "més accessibles per a tothom". A la protesta, s'hi han sumat actors, actrius i personal artístic del teatre.
Anar al contingut