Barcelona

Divendres de temps insegur amb ruixats generalitzats i temperatures més fresques

El sol ens dirà adéu de bon matí i s'imposaran els núvols. De nou arribaran els ruixats a gran part del país. Les pluges més intenses cauran a partir del migdia al Pirineu i interior de Barcelona. Les màximes davallaran. Les més altes es quedaran per sota dels 20 ºC.

Actualitzat
Una profunda pertorbació se situarà sobre la península Ibèrica amb molt d'aire fred a 5.500 metres, altura de referència per valorar el grau d'inestabilitat de l'atmosfera. A més, un sistema frontal creuarà Catalunya a partir del migdia. Tot plegat es traduirà en un temps molt insegur.

De sol a núvols i ruixats. De matinada hi pot haver alguna sorpresa a la costa central en forma de tempesta, podria ser forta i avançaria des del Penedès fins a la Selva. Ja de bon matí el sol guanyarà terreny a gran part del país i caldrà aprofitar-ho perquè no durarà gaire. Cap al migdia els núvols taparan el cel i podran caure ruixats a qualsevol lloc de Catalunya. En tot cas, les pluges més intenses cauran a partir del migdia al Pirineu i interior de Barcelona. El temps tornarà a millorar a partir del vespre d'oest a est.

Ambient fresc. Les temperatures mínimes pujaran una mica al sud de les comarques de Lleida i Tarragona, però en general es mantindrà l'ambient fresc a l'interior i fred al Pirineu. Glaçarà a les cotes mitjanes i altes del Pirineu; en canvi, a la costa les mínimes no superaran els 12 ºC. Les màximes baixaran a totes les comarques de l'interior i les més altes del dia es quedaran per sota dels 20 ºC. La sensació serà de fresca a totes les comarques de la costa per vent que bufarà de garbí.

Vent de sud. Durant tot el dia predominarà el component sud. El garbí serà moderats a tota la costa i cap al tard perdrà intensitat.

I els pròxims dies...

S'acosta el cap de setmana i el temps no acabarà de fer net. Les baixes pressiones i la inestabilitat serà més acusada dissabte que diumenge. Durant el cap de setmana cal aprofitar els matins, que seran assolellats; a partir del migdia creixeran nuvolades a totes els zones de muntanya del país amb alguns ruixats. La major part de les precipitacions cauran al Pirineu, interior de Girona i zona dels Ports, sobretot dissabte. Les temperatures es mantindran estancades amb els valors de dijous i divendres.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut