Marees de gel als Estats Units i el Canadà

Alberto AlcántaraActualitzat
Els habitants de la rodalia del llac Mille Lacs a Minnesota (EUA) van assistir dissabte al matí a un fenomen si més no curiós: l'aparició d'una marea de gel que va sortir des del llac cap a la ribera.

Els forts vents del nord-est, de més de 60 km/h, van ser els responsables d'aquesta invasió dels blocs de gel. El glaç s'arrossegava lentament pel terra i xocava contra els arbres i fins i tot contra alguna façana de les cases situades ben a prop del llac; per exemple, al complex turístic d'Izatys.

El Departament de Recursos Naturals ha confirmat que uns 16 quilòmetres de la ribera han quedat coberts pel gel. En alguns casos, les acumulacions han arribat al 9 metres. No hi ha ferits, però s'ha informat d'alguns danys materials lleus en portes i finestres
. A part del gel, la marea també va arrossegar grans pedres i brutícia del llac.


El mateix fenomen ha passat la localitat canadenca d'Ochre Beach, situada a la ribera del llac Dauphin, a l'Estat canadenc de Manitoba. En aquest cas, les destrosses han estat més importants: hi ha 27 cases danyades i 12 completament destruïdes.

Tot aquest sector del nord-est americà, tant al Canadà com als Estats Units, es veu afectat per una potent irrupció d'aire fred i forts vents del nord-oest.

Anar al contingut