Pol·len dels pins a Palamós. Autor: Jordi Fernández.
Pol·len dels pins a Palamós. Autor: Jordi Fernández.

Període àlgid de pol·len

Actualitzat
Possiblement ens trobem dins les setmanes de més concentració de pol·len de la temporada, ara amb risc màxim d'al·lèrgies a tot Catalunya al pol·len d'alzina i roure, segons el Punt d'Informació Biològica (PIA) de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Pol·len de pollancres a les Franqueses del Vallès. Autora: Guillermina González. Són nombroses les espècies de pol·len que es troben a nivell màxim i que es mantindran així durant gran part de la setmana. A les comarques del Pirineu, els nivells màxims es troben en el pol·len de bedoll, faig i salze, si bé s'espera un augment del pi, plantatge i gramínies. A la Depressió central ara es troben en nivell màxim i amb tendència a mantenir-se les especies parietària, gramínies, plantatge i amb previsió que pugi l'olivera; pel que fa a espores, l'alternària i el cladosporium es troben a nivell màxim. A la resta del país, els nivells més elevats es troben en la parietària, alzina, roure i cladosporium.


S'espera que la pluja a partir de dimecres pugui netejar l'atmosfera i fer baixar les concentracions.

Per saber-ne més:
El Punt d'Informació Biològica (PIA) de la Universitat Autònoma de Barcelona al seu web mostra la predicció de la setmana de pol·len i espores a 8 punts de Catalunya: Barcelona, Bellaterra, Girona, Lleida, Manresa, Roquetes, Tarragona i Vielha. També ens presenta els calendaris pol·línics d'un total de 12 poblacions d'una trentena d'espècies.
A més, la Societat Catalana d'Al·lèrgies i Immunologia Clínica ofereix consells per a pacients al·lèrgics i les característiques de cadascun dels pol·lens sobre el cos.
Anar al contingut