Un noi estudiant.
"Blended learning" al Batxillerat a partir del curs vinent.
Barcelona

Ensenyament presenta un sistema per combinar l'aprenentatge presencial amb l'ensenyament a distància al Batxillerat

El Departament d'Ensenyament incorpora a partir del curs vinent l'oferta "blended learning" o aprenentatge semipresencial, un sistema que pretén combinar l'aprenentatge presencial en els instituts de Batxillerat amb l'ensenyament a distància. Es podran estudiar assignatures optatives o de modalitat a distància a través de l'oferta de l'Institut Obert de Catalunya.

RedaccióActualitzat
Els alumnes de primer i segon de Batxillerat podran fer assignatures de modalitat i optatives a distància. El Departament d'Ensenyament confia que almenys un 10% dels instituts públics s'apuntin el curs que ve a aquesta modalitat d'aprenentatge que combina les classes presencials al centre amb assignatures fetes a través de l'Institut Obert de Catalunya.

Els alumnes que s'apuntin al "blended learning" tindran un professor del centre on estan matriculats que els farà el seguiment i es coordinarà amb els docents de l'Institut Obert, que enviaran els materials de l'assignatura i participaran de la seva avaluació. La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, ha defensat la nova fórmula tot assegurant que els alumnes posaran els fonaments per a "l'aprenentatge per a tota la vida".

"Cada vegada tenim més universitaris que fan matèries a distància", ha dit la consellera i ha afegit que "si el futur va cap aquí ens ha semblat interessant que l'alumne de Batxillerat ja comenci a aprendre a treballar i a estudiar així".

L'oferta d'estudis postobligatoris per al curs 2013-2014 s'incrementa en una mica més de 2.000 places.

Pel que fa als ensenyaments postobligatoris d'FP, el departament torna a apostar pel mètode dual triplicant el nombre d'alumnes que s'hi podrà acollir. Així, a partir del setembre seran 1.785 les places per combinar els estudis amb l'aprenentatge a les empreses.
Anar al contingut