Joan Rosell ha valorat la proposta de contracte únic.
Joan Rosell ha valorat la proposta de contracte únic.
Madrid

Rosell troba massa atrevit el contracte únic i veu necessàries "diferents modalitats"

El president de la CEOE necessitaria més informació per fer-ne una valoració en profunditat, però ha avisat que, en tot cas, suposaria canviar tota la legislació laboral espanyola "de cop". També ha apuntat que el que necessita el mercat laboral és impulsar els contractes parcials.

RedaccióActualitzat
El president de la CEOE, la principal patronal espanyola, ha considerat "molt atrevida" la proposta d'instaurar un contracte únic a Espanya per estimular la contractació juvenil. L'endemà que el comissari d'Ocupació europeu llancés la idea, Joan Rosell ha afirmat que necessitaria més informació per fer-ne una valoració en profunditat, però ha avisat que, en tot cas, suposaria canviar tota la legislació laboral espanyola "de cop".

Per Rosell, si bé és cert que hi ha massa contractes a Espanya -ha recordat que n'hi ha 41 i només se'n fan servir 7 o 8-, ha considerat necessari que hi hagi "diferents modalitats" de contractes per la gran presència de la indústria i els serveis en l'economia espanyola. El cap de la principal patronal també ha apuntat que el que necessita el mercat laboral és impulsar els contractes parcials.

La idea del responsable d'Ocupació europeu, que va ser rebutjada de seguida pel president espanyol, també ha rebut el cop de porta de la ministra d'Ocupació, Fátima Báñez, que ha considerat que seria inconstitucional. Els sindicats també han desqualificat la idea assegurant que és "una ocurrència".
Anar al contingut