Imatge d'una prospecció per fer "fracking" a Riudaura.
Imatge d'una prospecció per fer "fracking" a Riudaura.
Barcelona

La Generalitat anul·la un permís per buscar gas amb el "fracking"

El govern ha deixat sense efecte el permís atorgat a l'empresa Teredo Oils per buscar gas al subsòl de la Garrotxa, Osona i el Ripollès. A més, està en procés de denegar els altres dos permisos sol·licitats a Catalunya.

RedaccióActualitzat
La Generalitat ha anul·lat definitivament el permís concedit a l'empresa Teredo Oils per fer servir el "fracking", o la fractura hidràulica, per buscar gas al subsòl de la Garrotxa, Osona i el Ripollès. D'aquesta manera, declaren extingit aquest permís per explorar 51.200 hectàrees de subsòl, que havia suscitat protestes veïnals a la zona i que estava en suspens des de mitjans de març.

Segons ha detallat en un comunicat després del consell executiu, el govern ha decidit deixar sense efecte l'autorització atorgada a l'octubre perquè l'empresa no ha presentat en el temps fixat el pla de tasques corresponent al primer any d'activitat, i ha desestimat les al·legacions de la companyia.

El govern també està en procés de denegar els altres dos permisos sol·licitats a Catalunya per explorar la presència d'hidrocarburs, de l'empresa Montero Energy.

La tècnica del "fracking" consisteix en la fragmentació del subsòl amb aigua a pressió barrejada amb productes químics per perforar la roca, cosa que genera esquerdes no controlables que poden provocar, per exemple, la contaminació dels aqüífers, segons argumenten els detractors.
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut