Montcada i Reixac

Cinc joves detinguts en el desallotjament de la masia Can Piella, a Montcada i Reixac, ocupada des del 2009

Els Mossos d'Esquadra han topat amb la resistència del col·lectiu de joves que havien rehabilitat aquesta masia de Montcada i Reixac des del 2009 o l'havien reconvertit en un centre sociocultural.

RedaccióActualitzat
Els Mossos d'Esquadra han desallotjat aquest dimecres al matí la masia de Can Piella, a Montcada i Reixac, ocupada des del 2009. El desallotjament, que s'ha fet per ordre judicial, ha començat a les 6.30 del matí, segons han informat fonts de la policia catalana. L'acció policial per desocupar la finca ha trobat la resistència del col·lectiu de joves que van reconvertir la masia -que va estar 12 anys abandonada- en un centre sociocultural i de conreu de la terra.

La trentena d'agents han hagut de refer els camins d'accés a la finca ja que els joves, avisats del desallotjament, els havien inutilitzat. Un cop a la masia, els Mossos han tret primer algunes persones que eren dins la masia, però el més complicat ha estat fer baixar dos joves d'una torre muntada sobre la teulada, on resistien lligats a l'estructura, a 18 metres d'alçada. Els activistes s'hi han enfilat per dificultar el desallotjament i els Mossos han hagut de portar una grua per poder-hi accedir.

Mentrestant, als camps del voltant hi ha hagut algun enfrontament dels joves amb la policia.

Cinc detinguts

L'operació dels Mossos d'Esquadra ha acabat amb cinc joves detinguts, que podrien haver llançat pedres contra els agents de la policia catalana. Les forces de seguretat han encerclat tot el perímetre amb dificultats, ja que es tracta d'una finca de 18 hectàrees. A més, diversos joves hi han acudit per donar suport als okupes.

Fonts del col·lectiu de la masia han explicat que havien rehabilitat l'edifici i que hi feien cursos. A més, al voltant de la finca també havien creat horts comunitaris per als veïns.

La casa és propietat del Grup Immobiliari Alcaraz, que és qui va obrir el procediment judicial per forçar el desallotjament.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut