La portada del Facebook de l'Ateneu Llibertari de Sabadell.
La portada del Facebook de l'Ateneu Llibertari de Sabadell.
Sabadell

Cinc detinguts en el marc del registre a l'Ateneu Llibertari de Sabadell per ordre de l'Audiència Nacional

Els Mossos d'Esquadra ha escorcollat durant tot el matí l'Ateneu Llibertari de Sabadell, on hi ha la CNT i s'hi reuneix l'assemblea del 15-M, per ordre de l'Audiència Nacional. Els detinguts són cinc membres del grup anarquista Bandera Negra i estan acusats d'un delicte d'enaltiment del terrorisme i d'organització en grup terrorista. Sembla que s'estarien fent més registres en altres poblacions. Més d'una cinquantena de persones s'han concentrat davant l'Ajuntament de Sabadell per demanar l'alliberament dels detinguts.

RedaccióActualitzat
Els Mossos d'Esquadra han escorcollat durant tot el matí l'Ateneu Llibertari de Sabadell, on hi ha la CNT i s'hi reuneix l'assemblea del 15-M, per ordre del jutge de l'Audiència Nacional Santiago Pedraz. I és que buscaven, segons fonts pròximes al cos policial català, persones vinculades a grups anarquistes radicals.

En l'operatiu, segons l'agència de notícies EFE, s'han detingut cinc membres del grup anarquista Bandera Negra, acusats d'un delicte d'enaltiment del terrorisme i d'un delicte d'organització en grup terrorista.  Els cinc detinguts compareixeran, en principi, divendres que ve a l'Audiència Nacional. Sembla, però, que les detencions no s'han fet dins l'ateneu, ja que quan els mossos han arribat a la seu no hi havia ningú i han hagut d'esbotzar la porta.

L'escorcoll ha començat a les nou del matí. Fins a l'Ateneu s'hi han desplaçat set furgons de la policia catalana, que juntament amb el cordó policial format per una trentena d'efectius han impedit l'accés a l'entrada del passatge Edgardo Ricetti, situat al centre de Sabadell, durant unes hores.

Els Mossos acaben l'escorcoll enduent-se documentació

Un cop acabat el registre, els Mossos han abandonat l'edifici i s'han emportat documentació en una caixa i una bossa. Els joves que acostumen a reunir-se a l'Ateneu, per la seva part, ja han pogut entrar al centre per avaluar el que s'han endut i, de moment, asseguren que han trobat a faltar un disc dur. De tota manera, ho explicaran més tard, en la roda de premsa que han convocat.

Tot i que en un principi es parlava d'una operació a nivell de tot l'estat espanyol, més tard s'ha dit que els Mossos estan fent més registres en altres poblacions catalanes, tot i que la policia catalana encara no ho ha confirmat. Entre aquestes poblacions, segons publiquen alguns mitjans, a Avinyó, i una altra a Sabadell.

Les xarxes bullen

Fonts de l'Ateneu han explicat que els agents han entrat sense tenir encara autorització judicial. A la seva pàgina de Facebook, a l'Ateneu Llibertari han fet saber que els Mossos els estan registrant l'edifici per ordre de l'Audiència i han fet una crida per anar davant de l'Ateneu per donar-los suport o difondre l'escorcoll arreu. També han difós imatges dels furgons dels Mossos estacionats al carrer. Nombroses persones s'han acostat fins al lloc dels fets.

Twitter ja ha començat a bullir amb el registre de l'edifici sota l'etiqueta #AteneuLlibertari.

Més d'una cinquantena de persones s'han concentrat davant l'Ajuntament de Sabadell en protesta per aquestes detencions i demanar l'alliberament dels detinguts.
Anar al contingut