Badalona

Investigadors de Can Ruti aconsegueixen una vacuna per prevenir la diabetis tipus 1 en ratolins

Investigadors de l'Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona han creat una vacuna amb cèl·lules del sistema immunitari dels ratolins. Les han modificat perquè un cop tornessin a ser injectades paressin en l'animal el procés de la diabetis. Els resultats són un pas molt important per combatre una malaltia que no té cura, però encara queda molta feina a fer.

RedaccióActualitzat
Un equip d'investigadors de l'Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona ha aconseguit prevenir la diabetis tipus 1 en ratolins, gràcies a una vacuna creada amb cèl·lules del sistema immunitari del mateix l'animal. Tot i que queda molta recerca per fer, la troballa és un pas important en el desenvolupament d'una vacuna efectiva contra aquesta diabetis, que sol aparèixer en edat infantil i juvenil i que ara com ara no té cura.

Els investigadors de Can Ruti han ideat una vacuna extraient cèl·lules del sistema immunitari dels ratolins i modificant-les perquè que quan les tornin a introduir en l'animal aturin el procés que provoca la diabetis.

La de tipus 1 és la diabetis menys freqüent. Encara no se sap per què, però el sistema immunitari dels que la tenen no respon adequadament i destrueix les cèl·lules del pàncrees que produeixen la insulina de forma natural. Per aquest motiu, els malalts necessiten injectar-se diàriament insulina per sobreviure.

Durant els pròxims tres anys els investigadors continuaran treballant per perfeccionar aquesta teràpia i constatar si, com intueixen, també podria ser útil per a altres malalties autoimmunes com l'esclerosi múltiple o l'artritis reumatoide. També s'ha de veure si els resultats positius en ratolins es confirmen en persones.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut