Madrid

L'empresa d'Urdangarin i la infanta Cristina va cobrar 721.000 euros per assessories fictícies, segons "El Mundo"

Els diners els hauria cobrat de cinc multinacionals i després que la Casa del Rei hagués donat l'ordre a Urdangarin d'aturar l'activitat de l'Institut Nóos, segons publica el diari "El Mundo". A més, Aizoon només tenia com a treballadors el servei domèstic de la mansió de Pedralbes on vivien els ducs de Palma i on tenia la seu.

RedaccióActualitzat
L'empresa Aizoon, propietat d'Iñaki Urdangarin i la infanta Cristina, va cobrar 721.000 euros per assessories fictícies, segons publica el diari "El Mundo". Els diners els hauria cobrat de cinc multinacionals i després que la Casa del Rei hagués donat l'ordre a Urdangarin d'aturar l'activitat de l'Institut Nóos. En concret, les grans empreses afectades eren Mixta África, Aceros Bergara, Pernod Ricard, Altados i Conde Seeliger, que van pagar per aquests serveis ficticis entre el 2007 i el 2009.

Mixta África, recull el rotatiu, hauria pagat 384.000 euros durant aquests tres anys. L'empresa només ha reconegut que van pactar directament amb el duc de Palma les condicions econòmiques, que quedaven cada mes o dos mesos amb Urdangarin i que la feina del duc de Palma es limitava a donar consells als directius de l'empresa. El distribuïdor de begudes alcohòliques francès Pernod Ricard, un altre exemple, hauria pagat 160.000 euros entre el 2007 i el 2008, però tampoc no ha facilitat a les autoritats que investiguen el cas cap informe que hagués elaborat per Aizoon.

Segons el diari, aquesta empresa, participada al 50% per la infanta i el duc, només tenia com a treballadors el servei domèstic de la mansió de Pedralbes on vivien els ducs de Palma i on tenia la seu.

A partir de finals del 2006, Urdangarin va deixar de cobrar de Nóos i va començar a treballar pel seu compte, sense el seu soci Diego Torres. Per fer-ho, va crear Aizoon juntament amb la seva dona. Es tracta de l'única empresa que controlava ell mateix sense Torres o la seva família..
Anar al contingut