Lleida

La meitat dels alumnes de Magisteri de la Universitat de Lleida suspenen català per excés de faltes

Des d'aquest curs, si fan més de vuit faltes en un examen queden suspesos, encara que en dominin el contingut. La majoria d'universitats penalitzen les faltes als exàmens, però només algunes apliquen la normativa fins al final.

RedaccióActualitzat
La meitat dels alumnes de Ciències de l'Educació de la Universitat de Lleida (UdL) han suspès l'assignatura de català en el primer semestre. Des d'aquest curs, el centre ha començat a aplicar un nou sistema d'avaluació, molt més estricte, en les assignatures de llengües perquè els futurs mestres millorin el seu domini de català, castellà i anglès. En un examen, poden fer un màxim de vuit faltes. I en un treball, cinc. Si les superen, queden suspesos i han de repetir, encara que en dominin els continguts.

Els futurs mestres estan d'acord en el fons de la mesura, però volen que els seus professors siguin igual de competents i es queixen del cost econòmic que els suposa haver de repetir. Per ajudar-los, el curs vinent, els que hagin suspès podran fer classes específiques per aprovar les assignatures de llengües.

La lluita contra les faltes no és exclusiva de l'UdL. Més o menys totes les universitats tenen, o preparen, normatives que fixen límits de faltes per aprovar, però ara algunes ho apliquen fins al final.

A la Facultat de Formació del Professorat de la Universitat de Barcelona, els criteris són encara més durs, encara que són més flexibles a l'hora d'aplicar-los. En un examen, la primera falta suposa perdre dos punts. La segona, dos punts més. I a la tercera queden suspesos,  encara que hagin tret un deu a l'examen. "Si l'apliquéssim al peu de la lletra, el 60% dels alumnes o potser el 80% podrien suspendre", admet la professora Vicenta González.

A la resta de facultats d'Educació públiques, la correcció escrita i oral també compta a l'hora d'avaluar, i també influeix el criteri de cada professor. A la Rovira i Virgili, la de Girona i l'Autònoma, no hi ha un nombre específic de faltes que marqui el límit entre el suspens i l'aprovat.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut