Dzhokhar Tsarnaev
Dzhokhar Tsarnaev
Washington

Els germans Tsarnaev van atemptar a Boston per la guerra de l'Iraq i l'Afganistan

Dzhokhar Tsarnaev va deixar escrit a la barca on es va amagar abans de ser capturat que ell i el seu germà Tamerlan van cometre els atemptats de Boston en resposta a les accions militars dels EUA a l'Iraq i l'Afganistan. El més petit dels Tsarnaev, de 19 anys, va escriure a la paret de la petita embarcació que no està trist pel seu germà, mort durant la seva fugida, perquè és un màrtir i està al paradís".

Actualitzat
Dzhokhar Tsarnaev va deixar escrit en la barca on es va amagar abans de ser capturat que ell i el seu germà Tamerlan van cometre els atemptats de Boston en resposta a les accions militars dels EUA a l'Iraq i l'Afganistan. El més petit dels Tsarnaev, de 19 anys, va escriure a la paret de la petita embarcació que no està trist pel seu germà, mort durant la seva fugida en l'operació policial, "perquè és un màrtir i està al paradís".

El text de Dzhokhar sembla una nota de suïcidi, a l'assegurar que aviat es reuniria amb el seu germà al paradís. Dzhokhar, que està ingressat en un hospital penitenciari recuperant-se de les ferides sofertes quan intentava escapar de la policia, va ser trobat amb una ferida de bala al coll que li va impedir comunicar-se en els dies posteriors a la seva detenció i que se sospita va poder autoinfligir-se.

El jove va qualificar els tres morts i més de 200 ferits causats pels atemptats a la meta de la marató de Boston com a "danys col·laterals" de la guerra que els Estats Units mantenen contra el món musulmà. "Quan s'ataca un musulmà, ataques tots els musulmans."

Els investigadors consideren que el breu manifest reforça la teoria que la participació de Dzhokar en el complot va anar més enllà d'una simple col·laboració amb el seu germà gran, que en un principi va ser l'autor intel·lectual dels fets.

Els dos germans van arribar fins i tot a considerar la possibilitat de realitzar atemptats suïcides amb els explosius. La cadena CNN va informar a principis de maig que els germans Tsarnaev tenien previst detonar les bombes el 4 de juliol, dia que se celebra la independència dels EUA, però que van canviar de plans en tenir preparats els explosius abans del previst.
Anar al contingut