Salamanca

Cospedal defensa la reforma educativa perquè "vertebrarà una nació" i Valenciano acusa Wert de tornar al "catecisme"

La secretària general del PP considera que la nova reforma educativa farà que els futurs espanyols sàpiguen què és el seu país i "que se'n sentin orgullosos".

RedaccióActualitzat
La secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, ha defensat el projecte de llei per a la reforma educativa, que ajudarà a "vertebrar una nació". Durant la sessió d'obertura de la XIX Interparlamentària que el PP celebra a Salamanca amb diputats i senadors del partit de tot Espanya, Cospedal ha destacat la tasca dels docents d'ensenyar a les generacions futures "no només continguts, sinó també a estimar i defensar el seu país. Un model educatiu vertebra una nació i fa que els futurs espanyols sàpiguen què és el seu país i que se n'han de sentir orgullosos i defensar-lo", ha assenyalat.

L'actual model educatiu, "culpable" del 50% d'atur juvenil

Cospedal s'ha preguntat "com és possible que aquells que protesten -contra la LOMCE- no vulguin modificar un model educatiu que ha fet que Espanya tingui un 30% de fracàs escolar, el doble dels països de l'OCDE, i un 50% d'atur juvenil". En aquest sentit, ha reclamat al PSOE i a la resta de partits que s'oposen a la LOMCE que expliquin on són les bondats de l'actual model educatiu, en què "s'ha invertit molt" i amb el qual, segons Cospedal, "no hi ha resultats". D'aquesta manera, ha denunciat que el model d'ara, aprovat amb un govern socialista, "pretén adoctrinar" i "ha fet que l'escola pública hagi baixat en qualitat educativa".

El PSOE acusa el govern de tornar al "catecisme"

La vicesecretària general del PSOE, Elena Valenciano, ha acusat el govern espanyol de recuperar el "catecisme", la "desigualtat" i la "segregació" a l'escola pública amb l'aprovació de la LOMCE. Valenciano ha dit que "és una llei que ens transporta molt enrere, que no aconseguirà una millor qualitat, sinó tot el contrari i comprometrà seriosament el futur dels nostres fills".

La número dos dels socialistes confia que la llei tingui un recorregut "curt" i ha anunciat que el PSOE la canviarà radicalment si arriba al govern. Valenciano no descarta presentar un recurs davant del Tribunal Constitucional contra la LOMCE, tot i que ha avançat que, abans, intentaran "treballar al Parlament" per tal que no tiri endavant.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut