Prada de Conflent

Heribert Barrera demana a ERC un canvi d'estratègia lligat a un canvi en la direcció del partit

L'expresident d'Esquerra Republicana de Catalunya Heribert Barrera considera que Catalunya passa pels pitjors moments polítics des de la transició i recomana a la formació republicana que "prengui consciència i actuï sense optimismes falsos". Per Barrera, l'anomenada "política del peix al cove" portada a terme per l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol funcionava millor que l'estratègia política del govern actual.

Actualitzat
L'expresident d'ERC i primer president del Parlament de Catalunya, Heribert Barrera, ha recomanat a la seva formació que "prengui consciència i actuï sense optimismes falsos" en un període en què Catalunya té la "pitjor situació des de la transició", ja que "les esperances són més reduïdes. Barrera ho ha dit en una roda de premsa a la Universitat Catalana d'Estiu de Prada de Conflent.

"Abans pensàvem que moltes coses avançarien; ara les esperances fonamentals són més reduïdes, no només pels polítics sinó també pels canvis demogràfics i el progrés de l'estat espanyol, que ha situat Catalunya en una posició relativa", ha matisat el líder republicà.

Per Barrera, Esquerra Republicana de Catalunya hauria de fer un canvi d'estratègia que hauria d'anar lligat a un canvi en la direcció del partit. L'exlíder d'ERC, però, també s'ha dirigit als polítics i partits catalans en general i els ha demanat que "actuïn", tot i que ha advertit que "el problema té una magnitud massa gran perquè sigui accessible".

Segons Heribert Barrera, que ha remarcat que amb les declaracions no té la intenció de "condemnar ningú", l'arrel del problema és la relació de Catalunya amb l'estat espanyol i cal anar a aquesta arrel.

L'expresident d'Esquerra Republicana també ha volgut parlar de la figura de Lluís Maria Xirinacs, a qui, segons ha dit, Catalunya deu un homenatge.
Anar al contingut