La representant de Dinamarca, Emmelie de Forest, guanyadora d'Eurovisió 2013
La representant de Dinamarca, Emmelie de Forest, guanyadora d'Eurovisió 2013. (Foto: EFE)
Malmö (Suècia)

Dinamarca confirma la condició de favorita i s'imposa en un festival d'Eurovisió que deixa Espanya penúltima

La danesa Emmelie de Forest ha confirmat la condició de favorita del festival en proclamar-se guanyadora en la gala celebrada a Malmö (Suècia). Espanya, representada pels components d'El Sueño de Morfeo, ha quedat penúltima.

RedaccióActualitzat
El festival d'Eurovisió ha acabat sense sorpreses. El certamen viatjarà l'any que ve a Dinamarca, país que ha arrasat en aquesta 58a edició, que s'ha celebrat a la ciutat sueca de Malmö. La representant d'aquest país, Emmelie de Forest, s'ha imposat amb el tema "Only teardrops", amb 281 punts, i ha confirmat així la seva condició de favorita del festival.



L'Azerbaidjan, amb 234 punts, i Ucraïna, amb 214, han completat el podi.

"Spain, 8 points"

Espanya, representada pels tres components d'El Sueño de Morfeo, ha quedat penúltima. El grup asturià, amb el tema "Contigo hasta el final", ha obtingut 8 punts, el total més baix dels últims 14 anys.



Tot i la baixa puntuació, ha repetit la mateixa plaça que Soraya l'any 2008, intèrpret que va aconseguir 23 punts. Espanya ha recaptat suports d'Albània, amb 6 punts, i d'Itàlia, amb 2, i ha acabat davant d'Irlanda, que ha obtingut 5 punts.

Festival amb compromís

L'edició d'aquest any ha confirmat el compromís del festival amb el públic gai amb un simulacre de casament homosexual. La televisió turca ja va decidir no transmetre l'esdeveniment arran de l'escenografia lèsbica d'una de les participants. Oficialment, però, ha dit que s'hi negava a causa de les baixes audiències.

El certamen l'han seguit 125 milions de telespectadors.
Anar al contingut