Madrid

Wert, sobre la LOMCE: "Molt bona deu ser la llei quan tot el que se'n pot dir són les coses que se n'estan dient"

El ministre d'Educació, José Ignacio Wert, qualifica la seva reforma educativa de molt bona en un esmorzar organitzat pel Partit Popular de Madrid i amb presència de la presidenta del partit madrileny, Esperanza Aguirre. El ministre ha volgut deixar clar que per a ell l'aspecte més irrenunciable de la llei educativa són les avaluacions i ha negat que el projecte de la LOMCE ataqui les llengües cooficials.

RedaccióActualitzat
En un esmorzar organitzat pel Partit Popular de Madrid i amb presència de la presidenta del partit madrileny, Esperanza Aguirre, el ministre d'Educació, José Ignacio Wert, qualifica la seva reforma educativa de molt bona.

"Us animo a reflexionar sobre com n'és de tangencial, com n'és de marginal, com n'és d'accessori tot el que s'està dient sobre la llei. Això ens hauria de portar a la conclusió que molt bona deu ser la llei quan tot el que se'n pot dir són les coses que se n'estan dient".

El ministre ha volgut deixar clar que, per ell, l'aspecte més irrenunciable de la llei educativa són les avaluacions. Segons Wert, només a través de les avaluacions es recuperarà un sistema que garanteixi resultats i elevarà "la tensió educativa" d'alumnes i docents. Aquestes avaluacions seran "uniformes, estandarditzades, externes i nacionals", ha especificat volent dir que seran les mateixes per a tot l'estat espanyol, i ha afegit que, amb aquestes proves, que no són "revàlides", es veuran els punts "forts i febles" dels centres.

D'altra banda, Wert ha afirmat avui que és "fals" que el projecte de la LOMCE ataqui les llengües cooficials i ha criticat que s'hagi "sobrerreaccionat" en aquest assumpte. "És totalment fals que la reforma ataqui les llengües cooficials", ha declarat Wert, que ha insistit que la LOMCE el que fa és "garantir", tal com dicta el Tribunal Constitucional, que els alumnes que vulguin estudiar en castellà com a llengua vehicular ho puguin fer a tot Espanya.

El ministre també ha afirmat que li sembla "prematur" que algunes comunitats autònomes com el País Basc i Catalunya hagin anunciat que recorreran al Constitucional si s'aprova la LOMCE.

Wert ha insistit en la "prudència" de la LOMCE respecte a les llengües cooficials i ha ressaltat que ell parla en català "no només en la intimitat", i que és una persona que reconeix "la riquesa de la diversitat lingüística".

Per la seva banda, Aguirre ha demanat al ministre que digui les coses pel seu nom, que acabi amb la "neollengua d'ideòlegs socialistes" i que "recuperi el castellà". En aquest sentit proposa que "dels exàmens, se'n digui exàmens, i de la geografia, geografia".
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut