Afectats per les preferents acusen Bankia d'estafar-los. (Foto: EFE)
Afectats per les preferents acusen Bankia d'estafar-los. (Foto: EFE)
Madrid

L'OCU presenta denúncia per les preferents en considerar-les l'estafa financera més greu de l'última dècada a Europa

Les considera l'estafa financera més greu de l'última dècada a Europa. La denúncia es fa contra les 18 entitats que han col·locat aquests productes de manera enganyosa a clients d'edat avançada o sense una informació prou acurada, però també perquè es depurin responsabilitats a nivell institucional i als organismes reguladors.

RedaccióActualitzat
L'OCU, l'Organització de Consumidors i Usuaris, ha presentat una denúncia davant la Fiscalia General de l'Estat per l'escàndol de les preferents, que considera l'estafa financera més greu de l'última dècada a Europa. La denúncia es fa contra les 18 entitats que han col·locat aquests productes de manera enganyosa a clients d'edat avançada o sense una informació prou acurada, però també perquè es depurin responsabilitats a nivell institucional i als organismes reguladors.

En l'escrit, l'OCU argumenta que "hi ha indicis poderosos de la possible existència d'un engany estructural de dimensions desconegudes fins a la data". Hi afegeix que ho demostra "l'existència de seriosos dubtes sobre la realitat d'un mercat secundari per a la compravenda d'aquests títols", així com "la possible maquinació d'una estratègia per a la captació de fons d'estalviadors modestos, sobre la base de l'ocultació deliberada del risc que tenia un producte financer d'aquest tipus".

L'entitat de defensa dels consumidors conclou que a l'hora de comercialitzar aquest producte, "es va buscar deliberadament el sanejament de l'entitat a costa dels estalvis de tota la vida de milers de famílies". També recorda que el 90% dels afectats per les preferents tenen un perfer d'estalviador tradicional i el 80% d'aquests tenien més de 70 anys.

Aquesta denúncia se suma a la que ja va presentar el PSOE i a la d'UPyD, en aquest cas contra la direcció de Caja Madrid, Blesa i Rato inclosos, pels ingressos milionaris que van tenir els últims anys.
Anar al contingut