El president de la Generalitat, Artur Mas, al Parlament.
El president de la Generalitat, Artur Mas, al Parlament.
Barcelona

Mas convoca la cimera contra la LOMCE per dimarts que ve

El president ha convocat la reunió amb la comunitat educativa, els partits polítics que donen suport a la immersió lingüística -és a dir, tots excepte el PP i Ciutadans- i la consellera Irene Rigau per fer un front comú contra la reforma del ministre José Ignacio Wert.

RedaccióActualitzat
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha convocat per dimarts de la setmana que ve la reunió amb la comunitat educativa, els partits polítics que donen suport a la immersió lingüística -és a dir, tots excepte el PP i Ciutadans- i la consellera Irene Rigau per fer un front comú contra la reforma del ministre José Ignacio Wert.

El president de la Generalitat ha aprofitat el ple del Parlament per preparar la cimera amb els partits polítics que donen suport a la immersió lingüística, tots excepte el PP i Ciutadans. Així doncs, pel seu despatx han passat Oriol Junqueras (ERC), Pere Navarro (PSC), Joan Herrera (ICV-EUiA) i David Fernàndez (CUP). Precisament, ha estat el líder de la CUP qui ha confirmat que la cimera se celebrarà dimarts que ve a la tarda i que el principal objectiu és defensar la immersió lingüística a l'escola catalana, avaluar el contingut global del projecte de Llei Orgànica de la Millora de la Qualitat Educativa, així com "la situació de l'educació", referint-se a les retallades pressupostàries. "Impedirem l'aplicació de la llei aula per aula", ha dit Fernàndez als passadissos del Parlament.

Per la seva part, el líder d'ICV-EUiA, Joan Herrera, ha demanat al president que la cimera es faci al Parlament i que hi siguin representades les entitats de la comunitat educativa. El primer secretari del PSC, Pere Navarro, en canvi, ha condicionat la seva assistència a tractar tots els temes i no només la immersió lingüística i, per tant, parlar sobre les retallades aplicades al sector.

A la sessió de control al govern, el president català ha exigit la retirada de la reforma educativa del govern espanyol per considerar que és "un nyap inaplicable" no només pel que fa a la immersió lingüística sinó també perquè, segons creu, és la Generalitat la que ha de decidir els continguts i no el ministeri.

El nou marc normatiu atorga a l'estat espanyol la potestat de controlar el currículum i permet classes en castellà finançades amb fons autonòmics.
Anar al contingut