El matrimoni durant la celebració del judici.
El matrimoni durant la celebració del judici.
Barcelona

Dotze anys de presó per haver fet l'ablació a les seves filles

L'Audiència de Barcelona ha condemnat un matrimoni de Gàmbia i veïns de Vilanova i la Geltrú per haver practicat o permès l'extirpació del clítoris de les seves dues filles menors d'edat.

RedaccióActualitzat
L'Audiència de Barcelona ha condemnat a 12 anys de presó un matrimoni de Gàmbia i veïns de Vilanova i la Geltrú per haver practicat o permès l'extirpació del clítoris de les seves dues filles menors d'edat. La sentència de la Secció Novena acusa Binta S. i Sekou T., que viuen a Espanya des de fa més de 20 anys, de dos delictes de mutilació genital femenina i conclou que "l'ablació del clítoris no és cultura, és mutilació i discriminació femenina". "El respecte a les tradicions i a les cultures té com a límit infranquejable el respecte als drets humans que actuen com a mínim comú denominador exigible a totes les cultures, tradicions i religions", diu la sentència. I afegeix que el respecte als costums i a les tradicions d'altres cultures "té un límit allà on es produeixin comportaments aberrants i inacceptables per al nostre entorn cultural".

L'Audiència creu que la parella va extirpar "directament o bé a través d'una persona d'identitat desconeguda" el clítoris de les seves filles en un moment que no s'ha concretat però entre el 5 de juliol del 2010 i el 20 de gener de 2011. En una revisió el 5 de juliol de 2010, els metges no van detectar cap anomalia als genitals de les nenes, però altres especialistes, en la segona de les visites sis mesos més tard, van detectar que se'ls havia extirpat el clítoris.

La jutge conclou que l'ablació es va fer a Espanya, ja que en aquest període les joves no van sortir a l'estranger. L'Audiència també dedica diversos paràgrafs de la sentència a recordar que l'ablació pretén evitar sentir plaer sexual amb la finalitat que la dona pugui arribar verge al matrimoni, perquè si no pot ser rebutjada. També alerta de les conseqüències de caràcter físic i psicològic que comporta aquesta mutilació, com ara dolor sever, xoc emocional, retenció d'orina, complicacions en el part, hemorràgies, infeccions, sentiments d'humiliació i frigidesa, entre d'altres.
Anar al contingut