Londres

Assassinen un soldat a Londres en un presumpte acte terrorista

Dos homes s'han llançat sobre el soldat i l'han mort a cops de matxet mentre cridaven "Al·là és gran!". La policia ha respost a l'atac amb trets i ha detingut i ferit tots dos atacants. Aquesta nit hi ha hagut un fort desplegament policial a la capital britànica, després que grups d'extrema dreta sortissin als carrers per manifestar-se.

RedaccióActualitzat
Brutal assassinat a ganivetades, en ple carrer, a Londres. Un soldat britànic ha mort en un atac amb matxet de dos homes que s'han acarnissat sobre el militar. Els dos atacants, que han estat ferits per trets de la policia i detinguts immediatament, s'han dirigit a les persones que els gravaven amb telèfons mòbils, llançant consignes contra el govern britànic.

De moment, encara no se saben els motius de l'atac, però el govern britànic parla obertament d'una motivació terrorista. Segons alguns mitjans britànics, els dos homes s'han llançat sobre el soldat i l'han apunyalat mentre cridaven "Al·là és gran!".

Els dos agressors anaven en un cotxe que han estavellat contra un fanal abans de sortir del vehicle i atacar el soldat. Un vídeo de la cadena de televisió ITV, segons sembla enregistrat al lloc dels fets, mostra un home amb les mans ensangonades, amb un matxet i un ganivet i dient a la càmera: "Em sap greu que les dones hagin de veure això, però a la nostra terra les dones han de veure el mateix. Mai no estareu fora de perill. Feu fora el vostre govern, no els importeu!".

L'home també crida: "Jurem per Al·là totpoderós que mai deixarem de combatre-us. Això ho fem només perquè cada dia moren musulmans. Aquest soldat britànic és l'ull per ull i dent per dent". La policia ha respost a l'atac amb trets i ha ferit greument tots dos atacants.

"La policia ha disparat sobre dos homes que, segons els informes que tenim en aquest moment, anaven armats", ha explicat en una compareixença pública l'agent de Scotland Yard Simon Letchford. Els fets han passat al barri de Woolwich, al sud-est de Londres, a primera hora de la tarda.

El primer ministre, David Cameron, ha tornat d'urgència des de França i ha dit que es tracta d'un acte de "naturalesa manifestament terrorista". La ministra de l'Interior del seu govern, Theresa May, ha convocat una reunió del comitè d'emergència Cobra per analitzar el fet, que ha qualificat de "bàrbar". Aquest comitè ha acordat incrementar les mesures de seguretat a totes les casernes militars de Londres. Per la seva banda, l'alcalde de Londres, Boris Johnson, ho ha considerat un "acte de violència demencial".
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut