Barcelona

Estudiants i treballadors de la UB ocupen pacíficament el rectorat per denunciar els efectes de les retallades

Estudiants i treballadors de la UB han ocupat el rectorat de manera pacífica i de manera indefinida fins que s'aclareixi el futur dels treballadors del centre i les mesures respecte a beques i matrícules, entre altres aspectes. L'ocupació ha estat vint-i-quatre hores abans de la reunió del Consell de Govern que ha d'aprovar el pressupost d'aquest any.

RedaccióActualitzat
Treballadors i estudiants de la Universitat de Barcelona, UB, han ocupat aquest matí el rectorat, a la plaça Universitat, per mostrar el seu rebuig al que consideren un desmantellament de la universitat pública i per denunciar la poca informació sobre el seu futur i l'efecte que els comporten les retallades.

Segons ha declarat a Catalunya Informació Ramon Franquesa, professor de la Facultat d'Econòmiques, "en principi la idea és ocupar de manera permanent el rectorat" fins que l'Equip de Govern i la Secretaria d'Universitats "aclareixin aquestes qüestions que fan relació al futur del personal, el que passa a les mesures respecte beques i matrícules i tenir transparència amb els pressupostos de la universitat"

Al llarg del matí els estudiants s'han organitzat en comissions i asseguren que aquesta és una ocupació simbòlica i pacífica que no vol interferir en les classes. La seva intenció és donar ressò a la protesta amb conferències i aquesta tarda decidiran en assemblea si es manté l'ocupació. Aquesta es produeix 24 hores abans de la reunió del Consell de Govern de la UB que ha d'aprovar el pressupost per enguany, i que ja es va suspendre a finals d'abril a causa d'una acció dels estudiants.

Un dels principals problemes que tenen els alumnes és que cada cop són més els que han de deixar els estudis quan se'ls comunica que ja no tenen la beca amb què comptaven per pagar la matrícula. Segons ha explicat Ruth Gonzalvo, una de les portaveus dels estudiants, fa un mes que s'estan donant les resolucions de les beques i "estem trobant-nos situacions dramàtiques, que no poden fer front als pagaments i que han de marxar de la universitat perquè se'ls dóna 10 dies per pagar-ho i, si no ho paguen, s'esborra automàticament l'expedient".
Anar al contingut