Mas-Colell, aquest dijous als passadissos del Parlament.
Mas-Colell, aquest dijous als passadissos del Parlament.
Parlament de Catalunya

Mas-Colell preveu incloure als pressupostos d'aquest any els ingressos provinents de l'impost sobre la banca

El conseller d'Economia ha lamentat que l'Alt Tribunal no hagi aixecat la suspensió de l'euro per recepta i la taxa judicial, però és optimista que ho pugui fer en el moment que prengui la decisió definitiva.

RedaccióActualitzat
El conseller d'Economia de la Generalitat, Andreu Mas-Colell, ha valorat aquest dijous les decisions del Tribunal Constitucional sobre l'euro de recepta, la taxa judicial i l'impost sobre els dipòsits bancaris.

En canvi, el conseller s'ha mostrat satisfet amb la decisió del Constitucional d'aixecar la suspensió de l'impost sobre els dipòsits bancaris, un fet que ha considerat "positiu". La Generalitat comptabilitzarà aquests ingressos addicionals generats per aquest impost, que es liquida a data del 31 de desembre i haurà de ser pagat per les entitats financeres sense que aquestes puguin repercutir-lo en els seus clients, en els pressupostos de 2013, si finalment els aprova. Si finalment es prorroga el pressupost de l'any anterior, també es tindran en compte.

Tot i que el conseller no ha volgut detallar-ne la xifra, el govern calcula que serà d'uns 500 milions d'euros. Mas-Colell ha afegit que "és prematur" precisar si aquests diners els recaptarà la Generalitat directament o bé arribaran via compensació de l'estat. Això ofereix més marge financer a la Generalitat i, a la vegada, redueix el volum de la retallada pressupostària per complir amb el sostre de dèficit fixat per l'estat.

En canvi, Mas-Colell ha lamentat que l'Alt Tribunal no hagi aixecat la suspensió de l'euro per recepta i la taxa judicial, però és optimista que ho pugui fer en el moment que prengui la decisió definitiva.
Anar al contingut