El tambor viari de les Glòries es va aixecar fa només 20 anys i va costar 18 milions d'euros.
El tambor viari de les Glòries es va aixecar fa només 20 anys i va costar 18 milions d'euros.
Barcelona

L'Ajuntament de Barcelona aprova enderrocar l'anell de les Glòries amb un cost de 26 milions d'euros

L'Ajuntament de Barcelona ha aprovat tirar endavant la demolició del tambor viari, que molts consideren un "bunyol urbanístic". Les obres començaran al novembre, però les afectacions al trànsit no arribaran fins al febrer.

RedaccióActualitzat
L'Ajuntament de Barcelona enderrocarà l'anell viari de la plaça de les Glòries. Després d'anys de controvèrsia i retards en el calendari previst, el consistori de la ciutat ha aprovat, finalment, tirar endavant la demolició del tambor viari. Es complirà així una vella reivindicació dels veïns, que volien veure desaparèixer el que molts consideren un "bunyol urbanístic".

L'anell viari de les Glòries es va aixecar fa només 20 anys i va costar 18 milions d'euros. Ara, enderrocar-lo en costarà 26. Les obres tindran una durada de 10 mesos. Com estava previst, començaran al novembre, però les afectacions al trànsit no arribaran fins al febrer, quan comenci la desconstrucció de l'estructura del costat mar.

Per portar-la a terme, no s'utilitzaran explosius ni maquinària pesant de demolició. Com a pas previ a les obres d'enderroc, s'executaran diverses actuacions per reequilibrar i distribuir els fluxos de trànsit, perquè actualment passen per la plaça gairebé 100.000 vehicles diaris.

Finalment, es construiran els túnels soterrats per on haurà de passar el trànsit soterrat. Aquestes obres, però, no començaran, almenys, fins al 2015. Pel que fa a la urbanització de la plaça, 57 equips d'arquitectes s'han presentat al concurs, dels quals se seleccionaran un màxim de deu.

El controvertit anell viari haurà tingut una història no precisament gloriosa, però el seu final feia temps que estava escrit. De fet, el va anunciar l'alcalde Clos ja fa deu anys. Aleshores, Clos va advertir: "En enderrocar el tambor, la fluïdesa de vehicles no serà la mateixa que tenim ara."
Anar al contingut