Barcelona

Estudiants i treballadors de la UB impedeixen per segona vegada en un mes la celebració del consell de govern

Els estudiants i treballadors que mantenen ocupat el rectorat de la UB des d'ahir han impedit la reunió del consell de govern, que s'havia de celebrar aquest matí per aprovar els presupostos d'enguany. Aquesta és la segona vegada en un mes que els estudiants aconsegueixen aturar el consell de govern.

RedaccióActualitzat
Estudiants i professors de la Universitat de Barcelona han impedit aquest matí la reunió del consell de govern en què s'havien d'aprovar els pressupostos d'enguany. Aquesta és la segona vegada que aconsegueixen el seu objectiu, després que el passat 17 d'abril una concentració d'estudiants als accessos de l'edifici històric impedís que l'equip del rectorat hi pogués arribar.

Un dels principals objectius del consell és debatre els pressupostos d'enguany per a la universitat, que en el capítol de despeses recullen una rebaixa del personal docent i investigador de 2,4 milions d'euros i d'1,6 milions pel que fa a personal d'administració i serveis, segons han informat des de la Plataforma Unitària en Defensa de la Universitat Pública (PUDUP). Per aquest i d'altres motius els estudiants i treballadors de la UB mantenen el rectorat ocupat per expressar el seu rebuig a la posició de l'equip de govern respecte als acomiadaments, la pujada de taxes universitàries o la reducció d'ajudes econòmiques, entre d'altres.

La secretària general de la UB, Isabel Miralles, ha indicat que el capítol 1, el de personal, "es manté íntegre", tal com va assegurar el rector, Dídac Ramírez, el passat mes d'abril, quan es va suspendre per primera vegada el consell de govern. Defensen que "s'ha reduït el pressupost d'ampliacions, obres i millores però no les partides per a PAS i PDI". A més, remarquen que des de l'equip de govern estan dialogant amb sindicats i representants de personal i asseguren que comparteixen les reivindicacions dels estudiants i professors.

Segons fonts de la PUDUP, entre 60 i 80 persones han passat la nit al recinte universitari i son els qui han bloquejat les escales d'accés al rectorat. Els ocupants van organitzar classes al vestíbul i els jardins i a la nit van organitzar una assemblea en la qual es va decidir mantenir l'ocupació. L'horari d'avui és similar al d'ahir i els estudiants informen al seu blog Desobeïm UB de les diverses activitats que tindran lloc al llarg del dia, com ara debats entorn de la universitat pública, xerrades, tallers i classes. A més, hi haurà un dinar popular i, a dos quarts de nou, una assemblea general on es debatrà l'ocupació del rectorat.

Els estudiants i treballadors volen fer visible la "situació d'incertesa" de molts professors associats de cara al curs vinent, així com la dels estudiants, que no saben si podran continuar els seus estudis a causa de la denegació de moltes beques.
Anar al contingut