Reus

Imputats l'exalcalde de Reus Lluís Miquel Pérez i tot l'equip de govern anterior pel "cas Shirota"

Els 14 regidors de l'antic equip de govern de l'Ajuntament de Reus, al Baix Camp, han estat imputats per l'anomenat "cas Shirota". L'exalcalde, el socialista Lluís Miquel Pérez, i tots els regidors de PSC, ERC i Iniciativa del consistori anterior hauran de declarar dimarts davant del jutge que investiga si es va cometre alguna irregularitat en la concessió d'un aval de 3 milions d'euros a l'empresa semipública Shirota.

RedaccióActualitzat
El jutge ha imputat els 14 regidors de l'equip de govern anterior de l'Ajuntament de Reus, encapçalat pel socialista Lluís Miquel Pérez, per l'anomenat "cas Shirota". Tots ells declararan dimarts que ve per avalar amb tres milions d'euros aquesta empresa semipública que va fer fallida.

Els imputats són els deu regidors socialistes, dos d'ERC i dos d'ICV que formaven el tripartit de Reus, amb l'alcalde Lluís Miquel Pérez al capdavant. Se'ls investiga per l'aval de tres milions d'euros que l'ajuntament va aprovar al febrer del 2008 per finançar Shirota, una empresa dedicada a la investigació alimentària. Tots van declarar al març davant la Comandància de la Guàrdia Civil de Tarragona. El que s'investiga és si hi ha delicte en avalar amb diners públics una empresa en què també hi havia participació privada.

A més de l'ajuntament, Shirota tenia d'accionistes la Universitat Rovira i Virgili, l'hospital Sant Joan de Reus i l'empresa privada Morella Nuts, que reunia el 48% de les accions.

El govern municipal actual va decidir l'any passat liquidar Shirota pels deutes acumulats, fer-se càrrec dels tres milions d'euros de l'aval i acomiadar els seus 14 treballadors, inclosos els científics.

Des del PSC de Reus s'assegura que els deu regidors del partit que integraven l'equip de govern van subscriure l'aval municipal a l'empresa Shirota atenent al pla d'empresa, que en garantia la viabilitat i que hauria suposat beneficis per a la ciutat.

El primer secretari del partit, Pere Navarro, desitja que la justícia actuï amb la màxima celeritat: "Els nostres regidors a Reus col·laboraran com sempre amb la justícia. El que demanem és que aquest tema vagi ràpid, que s'aclareixi exactament quina és la resolució i quin és el procediment que es va seguir".
Anar al contingut