Barcelona

Els Mossos desallotgen mig centenar de persones que estaven tancades al Rectorat de la UB des de dijous

Un important operatiu policial ha desallotjat la cinquantena de persones de la Plataforma Unitària en Defensa de la Universitat Pública que ocupaven el vestíbul i el primer pis de l'edifici històric de la Universitat de Barcelona des de dijous.

RedaccióActualitzat
La tancada d'estudiants i professors al rectorat de la Universitat de Barcelona (UB) s'ha acabat aquest dissabte a la matinada. Un important operatiu policial ha desallotjat la cinquantena de persones de la Plataforma Unitària en Defensa de la Universitat Pública que ocupaven el vestíbul i el primer pis de l'edifici històric de la UB des de dijous.

El desallotjament ha començat a dos quarts de 4 de la matinada i l'han donat per acabat a les 5. No hi ha hagut cap detingut i les 55 persones que feien la tancada -estudiants i professors- han estat identificades i expulsades de l'edifici.

L'explicació de la UB

La Universitat de Barcelona justifica, en un comunicat, el desallotjament per la violència amb què els tancats van impedir la celebració del Consell de Govern de la UB i pel fet que no van acceptar les vies de contacte i diàleg proposades. L'equip de govern del centre nega, a més, que els Mossos d'Esquadra hagin desallotjat amb violència els estudiants i professors tancats al Rectorat. La secretària general de la Universitat de Barcelona, Isabel Miralles, ha assegurat al programa "El Suplement" de Catalunya Ràdio que el desallotjament ha estat pacífic. Aquesta explicació xoca amb la versió d'alguns desallotjats, que asseguren que la policia ha actuat amb violència.

Tancada contra les retallades

Divendres, els concentrats van impedir que els membres del Consell de Govern es reunissin a l'edifici històric de la UB. Els estudiants van rebutjar la proposta del Rectorat de traslladar la protesta a la Facultat de Filologia i abandonar la tancada dilluns.

L'ocupació del Rectorat es va fer per denunciar les retallades que, segons els concentrats, provoquen la precarietat laboral dels professors associats i el desmantellament de la universitat pública.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut