Barcelona

La UB defensa l'actuació dels Mossos en el desallotjament del Rectorat i els estudiants denuncien que hi ha hagut violència

La Universitat de Barcelona defensa plenament que els Mossos n'hagin desallotjat el Rectorat la segona nit que una cinquantena d'estudiants i professors s'hi estaven tancats contra les retallades. Els estudiants han denunciat que hi ha hagut violència.

RedaccióActualitzat
La Universitat de Barcelona (UB) defensa plenament que els Mossos n'hagin desallotjat el Rectorat aquesta matinada, la segona nit que una cinquantena d'estudiants i professors s'hi estaven tancats contra les retallades als pressupostos de la institució per a enguany. Els estudiants han denunciat que hi ha hagut violència per part dels Mossos, i que una desena de persones n'han sortit amb lesions lleus.

La secretària general de la UB, Isabel Miralles, no ha considerat creïble aquesta versió i ha justificat el desallotjament arran del fet que dijous, estudiants i professors tancats al Rectorat van impedir la reunió del Consell de govern que havia d'aprovar els pressupostos d'aquest any. Segons Miralles, també van privar, amb crits i empentes, que diversos empleats entressin a treballar. A més, s'havien exhaurit ja totes les vies de diàleg. Ja hi ha data per a la pròxima reunió del consell de Govern de la UB, però no s'ha fet pública.

"Quan ells parlen d'ocupació pacífica, només significa que quan van entrar no van utilitzar la força, perquè després es van mantenir en contra de la nostra posició i, de fet, van impedir el desenvolupament normal de l'activitat del centre", ha assegurat Miralles. Tot i això, ha defensat aferrissadament que la UB ha intentat parlar amb els manifestants per arribar a un pacte, perquè des del rectorat "compartim les seves reivindicacions contra les retallades i l'increment de taxes". "Diuen que no hi ha diàleg, però jo puc garantir que portem tres dies parlant i no s'ha pogut arribar a cap línia d'enteniment", ha sentenciat.

Davant la denúncia pública d'alguns estudiants que han assegurat que el desallotjament s'ha fet amb violència, la UB afirma que la informació que té "no és aquesta". "Els vídeos que hi ha, alguns gravats per ells, mostren imatges amb gent tranquil·lament parlant i sortint. No es veu a gent empenyada. La gent marxa i els policies estan a la porta", ha afirmat Miralles.



El secretari d'Universitats i Recerca de la Generalitat, Antoni Castellà, ha qualificat d'inadmissible el bloqueig del consell provocat per la tancada i també ha qualificat de "molt correcta" l'actuació dels Mossos d'Esquadra.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut