El líder de la milícia xiïta de Hezbollah, Hassan Nasrallah
El líder de la milícia xiïta de Hezbollah, Hassan Nasrallah
Damasc

El líder de Hezbollah escenifica el seu suport a Al-Assad i promet la victòria sobre els rebels sirians

El líder de la milícia xiïta de Hezbollah, Hassan Nasrallah, adverteix que continuaran combatent a la guerra de Síria fins al final, amb l'objectiu de donar la victòria al president Bashar al-Assad.

RedaccióActualitzat
El líder de la milícia xiïta de Hezbollah, Hassan Nasrallah, adverteix que continuaran combatent a la guerra de Síria fins al final, amb l'objectiu de donar la victòria al president Bashar al Assad.
 
En un discurs televisat, el dirigent libanès ha assegurat que tant Síria com el Líban estan amenaçats per cèl·lules radicals d'islamistes sunnites finançats per Israel i els Estats Units.
 
Nasrallah s'ha dirigit als seus partidaris amb motiu del tretzè aniversari de la retirada israeliana del Líban. Hezbollah participa, ja obertament, en els combats de Síria al costat de les tropes governamentals.
 
Setge a Al-Qussair
 
Des de fa una setmana, Hezbollah lluita acarnissadament amb l'exèrcit sirià per la conquesta d'Al-Qussair, una ciutat estratègica en mans dels milicians de l'oposició.
 
L'Observatori Sirià pels Drets Humans calcula que només aquest dissabte han mort més de 20 persones en atacs de tancs i artilleria. La població és d'una gran importància estratègica perquè la seva conquesta pot obrir una ruta directa des de la costa mediterrània del Líban fins a la capital siriana, Damasc.
 
El règim de Baixar al-Assad assegura que ha guanyat posicions i que ha penetrat en un dels feus dels rebels, l'aeroport militar de Daba, molt proper a la ciutat.
 
La ciutat és el principal bastió dels rebels a la província de Homs, i té un gran valor estratègic pels dos bàndols, fins al punt que podria determinar el curs de la guerra. Mentrestant, en el terreny diplomàtic, els Estats Units, Rússia i França es preparen per la reunió que han de mantenir dilluns a París amb l'objectiu de preparar una Conferència Internacional sobre Síria.
Anar al contingut