Barcelona

Divendres insegur i amb temperatures en lenta recuperació

El temps serà inestable a Girona, Tarragona i el litoral i prelitoral de Barcelona. El cel continuarà cobert a la vessant nord del Pirineu. Les temperatures tindran una lenta recuperació i els 20ºC es consolidaran a poc a poc a Ponent, Tarragona, interior de Barcelona i fins i tot de Girona. Hi haurà fortes ventades al Pirineu, l'Empordà i les Terres de l'Ebre.

Actualitzat
Un sistema frontal escombrarà Catalunya de nord a sud. L'efecte barrera del Pirineu serà molt efectiu en la retenció de núvols i canalitzant el vent. El Servei Meteorològic de Catalunya té activat l'avís per vent a les comarques del Pirineu i Prepirineu.

Ruixats i neu. Temps insegur a les comarques de Girona i litoral i prelitoral de Barcelona i Tarragona. A banda, el cel continuarà cobert al vessant nord del Pirineu amb febles nevades amb una cota de neu que pujarà per sobre dels 1.600 metres. La inestabilitat més gran del dia es donarà a darrera hora de la jornada al vessant nord del Pirineu, amb un pam més de neu.

Fortes ventades. Catalunya tindrà tres zones amb vents forts: a les cotes altes del Pirineu bufarà el vent de nord, a l'Empordà la tramuntana i a les Terres de l'Ebre el mestral. Els cops de vents seran més forts a darrera hora del dia, amb cops superiors als 100 km/h.

Temperatures en lenta recuperació. Les temperatures mínimes i màximes començaran a pujar tímidament, així que de fred matinal encara en tindrem. Moltes mínimes del Pirineu baixaran dels 5 ºC, però bona part de la Catalunya Central no baixarà fins tan avall. Les màximes pujaran una mica i els 20 ºC es consolidaran a poc a poc a les comarques de Ponent, Tarragona, interior de Barcelona i fins i tot de Girona.

I els pròxims dies...
El més interessant dels propers dies és el tímid però continu flux de vent de nord que mantindrà a ratlla a les temperatures. Durant tot el que resta de setmana aniran pujant graó a graó, però sense calorades. La calor pròpia per l'època ja s'acosta. Pel que fa al temps, sembla que millorarà i molt de cara al cap de setmana. Potser cau algun ruixat de tarda, però res a veure amb les pluges i tempestes dels darrers dies.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut