Sant Joan Despí

Rivera no es fa seva la "llei Wert" i reitera que Ciutadans defensa el trilingüisme a l'escola

El president de Ciutadans, Albert Rivera, acusa Mas d'estar més preocupat per blindar un model d'ensenyament que considera obsolet, que no de la qualitat del model. A més, Rivera explica per què no es fa seva la "llei Wert" i reitera que C's defensa el trilingüisme a l'escola

RedaccióActualitzat
El president de Ciutadans, Albert Rivera, assegura que el govern català intenta amagar les retallades que està fent a l'escola pública amb el debat sobre el model d'immersió lingüística i les crítiques a la LOMCE.

A "L'entrevista del diumenge" del canal 3/24, Albert Rivera ha criticat el fet de no haver estat convocat a la cimera de dimarts per estudiar una resposta a la "llei Wert". Això demostra, segons diu, que el govern de la Generalitat està més preocupat per la llengua i el model d'identitat que no per parlar de la qualitat a l'escola. "Artur Mas ja ha dit que la reunió és bàsicament per blindar un sistema i perquè no s'introdueixi el trilingüisme a les escoles catalanes", ha dit, i ha afegit que la solució és "estudiar en català, en castellà i en anglès, com proposa Ciutadans".

Pel president de C's, és "molt fort que el president, enlloc de preocupar-se per la qualitat educativa, per trobar un model de consens, estigui només preocupat per la llengua i per blindar el sistema actual." En aquest sentit, Rivera ha dit que el president de la Generalitat "vol una cimera contra el trilingüisme i C's vol una cimera per la qualitat de l'educació".

Rivera ha explicat que "a mi m'agradaria parlar de si recuperem la sisena hora a l'educació pública, que ha retallat Convergència i Unió, i m'agradaria parlar de si hi haurà més tancaments d'escoles aquest 2013, com han fet Convergència i Unió i el Partit Popular amb els pressupostos anteriors. M'agradaria saber, en definitiva, si estem parlant d'un model educatiu i de qualitat o si estem parlant d'un model d'identitat i per tant d'un model de retallades".

Pel que fa a la "llei Wert", Rivera ha volgut deixar clar que "no és la nostra, és a dir, creiem que la "llei Wert" té algunes coses positives, com que no puguis passar de curs amb més de dos suspensos -em sembla que s'hauria d'haver fet fa molt de temps-, però em sembla malament, per exemple, aquest sistema d'haver-se d'apuntar en una llista per poder estudiar en les dues llengües, que sigui una privada però que t'ho hagi de pagar la pública... És molt més senzill: català, castellà i anglès a l'escola pública, com fan les millors escoles privades a Catalunya."

"CiU pot acabar com la UCD: trencat pels seus propis errors"

Per altra banda, en la inauguració del Campus Jove de C's, Rivera ha dit que "CiU pot acabar com la UCD: trencat pels seus propis errors", perquè dins d'aquest partit, al seu parer, "existeix una forta divisió" pel debat identitari i que "en veure les enquestes els comencen a tremolar les cames".

Rivera també ha assegurat que "és necessària una transició ciutadana on els joves prenguem les regnes del país" basant-nos en "els quatre valors clau per canviar aquesta societat: llibertat, igualtat, solidaritat i unió".

Rivera ha afegit que "no podem deixar el nostre futur en mans d'aquells que s'atreveixen a dir que "els espanyols ens roben" quan alguns d'ells estan imputats en casos de corrupció o volen dividir la nostra societat, crear conflicte i tenir el Kosovo com a referent".
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut