Informació publicada per "Der Spiegel".
Informació publicada per "Der Spiegel".
Berlín

Alemanya prepara un pla per concedir fins a 10.000 milions en crèdits a empreses espanyoles

Ho faria mitjançant una espècie de "pla Marshall" com el que van fer servir els Estats Units per ajudar Europa després de la Segona Guerra Mundial. Així ho assegura el setmanari alemany "Der Spiegel", que recull unes declaracions del ministre de Finances, Wolfgang Schäuble.

RedaccióActualitzat
El govern alemany s'està replantejant la seva estricta política d'austeritat i estudia ajudar les economies del sud d'Europa concedint crèdits a empreses espanyoles. Ho faria mitjançant una espècie de "pla Marshall" com el que van fer servir els Estats Units per ajudar Europa després de la Segona Guerra Mundial. Així ho assegura el setmanari alemany "Der Spiegel", recollint unes declaracions del ministre de Finances, Wolfgang Schäuble.

A més de relaxar les mesures d'estalvi, segons aquesta informació, el govern d'Angela Merkel treballa en un pla d'ajudes que podria arribar, en el cas espanyol, als 10.000 milions d'euros. El programa es faria a través del Banc per a la Reconstrucció, de titularitat pública, que concediria préstecs a l'Institut de Crèdit Oficial perquè els fes arribar a les petites i mitjanes empreses espanyoles. A més, Berlín estudia participar en un fons de capital risc de 1.200 milions que també sortirien del banc públic alemany. I amb aquests diners, el govern espanyol podria fer inversions.

Aquest gir en la política d'austeritat d'Àngela Merkel tindria un doble objectiu. D'una banda, evitar una caiguda de les exportacions alemanyes, tocades per la crisi del sud, i de l'altra esgarrapar vots a l'oposició, en plena precampanya per les eleccions de la tardor.
Anar al contingut