Barcelona

Vidal-Quadras aposta perquè Rajoy deixi entrar Catalunya en fallida i la intervingui immediatament

Vidal-Quadras aposta perquè el govern de Rajoy deixi entrar Catalunya en fallida i la intervingui immediatament i ha reiterat que es podria recórrer a la força si el govern persisteix a convocar una consulta sobiranista. També ha criticat la número dos del partit, María Dolores de Cospedal i ha reconegut que ell no serà a les llistes que presentaran els populars per les pròximes eleccions europees.

RedaccióActualitzat
El vicepresident del Parlament europeu i eurodiputat del PP, Aleix Vidal-Quadras, aposta perquè el govern de Rajoy deixi entrar Catalunya en fallida i la 'intervingui immediatament: "S'acaba la broma aquesta separatista: 'si vostè continua amb aquesta línia de desafiament a la Constitució, de desafiament a la llei, vostè no tindrà ni un euro i, quan faci fallida, jo, el govern central, intervindré la comunitat, vostè se n'anirà a casa seva i jo, durant sis mesos, durant un any, em faré càrrec d'això i una vegada hagi posat ordre, tornarem a fer eleccions i a veure què passa'".

En declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio", Vidal-Quadras insisteix que es podria recórrer a la força si el govern persisteix a convocar una consulta sobiranista i explica com aniria: "S'intervindrà la Generalitat, vindran aquí uns senyors de Madrid que es presentaran a les conselleries i diran 'bon dia', el Senat es reunirà, votarà tal com està a l'article 155, i vindran aquests senyors i diran 'jo ara em faig càrrec d'això' i al conseller li diran 'marxi a casa, que ja l'avisarem' i ja està."

Vidal-Quadras ha conclòs que el PPC té una activitat limitada a Catalunya i que és un partit marginal.

També ha aprofitat per criticar durament la número dos del partit, María Dolores de Cospedal. Vidal-Quadras ha explicat que De Cospedal elaborarà les llistes que presentaran els populars a les eleccions europees i que ell no hi serà. "Amb el sistema actual, no, perquè la llista la farà la senyora De Cospedal, que és la que decidirà la composició del Parlament Europeu. Aleshores, amb aquest sistema que tenim ara, doncs no, perquè jo parlo d'una manera oberta i sense embuts i això no agrada."

Vidal-Quadras reconeix que dins del seu partit hi ha grans tensions internes, sobretot entre les bases, i creu que molts militants no estan d'acord amb Mariano Rajoy perquè consideren que és massa tou amb els nacionalismes, és continuista amb la política antiterrorista de Zapatero i és lent amb les reformes.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut