El petit esquelet d'animal prehistòric trobat al jaciment de Coll de Nargó.
El petit esquelet d'animal prehistòric trobat al jaciment de Coll de Nargó.
Coll de Nargó

Investiguen si el primer embrió de dinosaure trobat a Europa podria ser un petit esquelet prehistòric trobat al Coll de Nargó

Científics de l'Institut Català de Paleontologia han descobert un petit esquelet d'animal prehistòric. Ara han d'investigar de quin animal es tracta, però podria ser el primer esquelet d'embrió de dinosaure d'Europa. Els científics creuen que poden tenir entre 65 i 70 milions d'anys d'antiguitat. Aquest dilluns han començat els treballs per extreure l'esquelet.

RedaccióActualitzat
Científics de l'Institut Català de Paleontologia han descobert un petit esquelet d'animal prehistòric al jaciment de Coll de Nargó. Ara han d'investigar de quin animal es tracta, però podria ser el primer esquelet d'embrió de dinosaure d'Europa. I és que els científics creuen que poden tenir entre 65 i 70 milions d'anys d'antiguitat. Aquest dilluns han començat els treballs per extreure l'esquelet.

La troballa la va fer fa unes setmanes un grup d'aficionats a la paleontologia, els Amics dels Dinosaures de l'Alt Urgell, que van trobar les restes al costat d'un ou de dinosaure.  El responsable de l'àrea de Mesozoic de l'Institut Català de Paleontologia, Àngel Galobart, ha explicat que es tracta d'un esquelet complet, que tenia cinc o sis vertebres i ossos que podrien ser del braç, en posició d'estar articulat.

Els científics han fet un motllo de precisió que permetrà extreure les restes i ara les analitzaran amb més detall. Serà l'Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont el que investigarà si es tracta d'un dinosaure. Si fos així, seria el primer embrió trobat a Europa. Els resultats no se sabran fins a la tardor.

Fins ara, en aquesta zona de Coll de Nargó només s'havien localitzat ous de dinosaure.
Anar al contingut