Policies vigilant el metro de Madrid. (Foto: EFE)
Cinc carteristes tenien prohibit accedir al metro de Madrid. (Foto: EFE)
Madrid / Barcelona

Els Mossos neguen que la banda de carteristes més activa del metro de Madrid s'hagi traslladat a Barcelona

Conegudes com "Les bosnianes", durant deu anys s'han fet fortes i conegudes al metro de la capital espanyola. Un jutge els va prohibir l'accés a aquest transport, però l'Audiència de Madrid ha revocat la decisió. Segons la delegada del govern espanyol a Madrid, arran de l'expulsió, es van moure cap a Catalunya, un extrem que fonts dels Mossos d'Esquadra han desmentit.

RedaccióActualitzat
Fonts dels Mossos d'Esquadra han desmentit que la banda de carteristes més activa del metro de Madrid s'hagi traslladat a Barcelona, tal com ha suggerit la delegada del govern espanyol en aquella comunitat, Cristina Cifuentes. Fonts de la policia catalana consultades per Catalunya Informació han argumentat que no hi ha hagut cap repunt en el nombre de robatoris al metro barceloní. I no només això, sinó que en els últims tres mesos ha baixat el nombre de casos.

La banda és coneguda com "les bosnianes" i durant 10 anys s'han fet fortes i conegudes al metro de la capital espanyola.Les carteristes estan acusades de nombrosos furts i entre totes sumen 300 antecedents.

Ara fa tres mesos, una sentència judicial va prohibir l'accés al metro madrileny a les cinc noies que la policia considerava les carteristes més actives de la ciutat. La decisió ha contribuït a reduir gairebé un 40% el nombre de robatoris en aquest transport durant aquest 2013.

Ara, però, l'Audiència de Madrid ha revocat la prohibició. El tribunal ha al·legat que la protecció de les futures víctimes no requeria "prohibicions cautelars d'accés" i que les noies tenien dret a moure's en transport públic. Cifuentes ha afirmat que "sembla" que les noies haurien decidit traslladar-se a Catalunya, extrem que han desmentit els Mossos.
Anar al contingut