Barcelona

El Congrés subvenciona gintònics a 3,45 euros i 75 begudes alcohòliques més

La Mesa del Congrés acaba de treure a concurs el servei de cafeteria i càtering a les seves instal·lacions i en el plec de condicions s'hi especifiquen, entre d'altres qüestions, tots els productes que s'hauran d'oferir i el preu màxim.

Victòria MiróActualitzat
Un gintònic per 3,45 euros, un Dry Martini per 2,65 euros o un brandi per 1,55. És el que podran prendre els diputats del Congrés a la cafeteria de la cambra baixa.

La Mesa del Congrés acaba de treure a concurs el servei de cafeteria i càtering a les seves instal·lacions i en el plec de condicions s'hi especifiquen, entre d'altres qüestions, tots els productes que s'hauran d'oferir i el preu màxim.

L'empresa adjudicatària rebrà 4.287.500 euros més IVA en els pròxims quatre anys per aquest servei, els diners que la Mesa del Congrés ha decidit destinar perquè els diputats, personal de la cambra baixa i visites paguin preus més barats que els de mercat. A més, no podrà apujar preus fins al 2015.

Els preus subvencionats inclouen fins a 75 referències de begudes alcohòliques i combinats, comptant 13 tipus de brandis i conyacs, 15 combinats o 20 anisats i licors. D'aquesta manera, els diputats poden escollir entre 6 tipus diferents de cubalibres, des del més barat, a 3,40 euros, fins al de rom Barceló o Cacique, els més cars, a 5,25 euros.

La llista de productes i preus que haurà d'oferir la cafeteria del Congrés va ser publicada dins del BOE del passat 24 de maig (pàgines 37-43).

Al Parlament de Catalunya i a l'Europeu

L'oferta de la cafeteria del Congrés dels Diputats contrasta poderosament amb la situació que trobem a la cafeteria del Parlament, on no es pot demanar un gintònic, mentre que els preus del vi blanc, rosat i negre i del cava que s'hi ofereixen van dels 8,78 als 16,15 euros que costa una ampolla Fra Guerau Rv.03 DO. Montsant. A més, tot i que l'adjudicació del servei també va passar per concurs públic, allà els preus no compten amb cap subvenció.

Però si ens fixem en Europa, a la cafeteria del Parlament Europeu sí que és possible prendre's un gintònic, i a partir de 4,60 euros.

Així, podem observar, per exemple, que prendre's un cafè al bar de la cambra catalana val 0,69 euros, per sota dels 0,85 euros del Congrés, i que un menú val 9,16 euros, un preu molt similar al que tindrà al Congrés, de 9 euros. Ens hem fixat en el preu de dos productes més: un entrepà de formatge també és més barat a la cambra catalana (2,07euros) que a la de Madrid (2,25), però en canvi un croissant és més car (1,06) que al Congrés (0,90). I tornant al Parlament Europeu, allà el llistat de preus és: 1 euro per un cafè, 8 euros pel menú, 1,10 per un croissant i 1,40 per l'entrepà de formatge.

Hospitals i universitats públiques

Per últim, també hem volgut preguntar a bars i cafeteries d'hospitals i universitats públiques. Concretament, a la cafeteria del Clínic i del Vall d'Hebron. Allà metges i personal hospitalari no poden prendre cap beguda alcohòlica, tot i que tenen menús subvencionats a preus d'entre els 3 i els 4,80 euros. Pel que fa a les universitats, les dues consultades, la UAB i la UPC, no tenen cap oferta de gintònic, si bé s'hi pot adquirir cervesa amb alcohol i sense a partir d'1,60 euros. Pel que fa als seus menús, són de 5,80 i 6,85 euros, respectivament.
VÍDEOS RELACIONATS
DOCUMENTS RELACIONATS
Anar al contingut